We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

29 mei 2012 21:59

Kinderopvang wordt fors duurder voor hoge inkomens

Kinderopvang wordt fors duurder voor hoge inkomens

Kinderopvang wordt fors duurder voor de hogere inkomens. De toeslag voor het eerste kind in de kinderopvang wordt afgebouwd vanaf een gezamenlijk inkomen van 82.000 euro, 2,5 keer modaal.

Wie samen meer dan 118.000 euro verdient krijgt voor het eerste kind helemaal geen vergoeding meer en kan beter op zoek naar alternatieven zoals een au-pair.

Tegemoetkoming wordt afgebouwd

De partijen achter het Kunduz-akkoord gaan bezuinigen op de kinderopvangtoeslag voor de hogere inkomens. Ouders krijgen voor het eerste kind op de crèche nu nog een tegemoetkoming van 33 procent van de kosten, maar dat wordt vanaf een gezamenlijk inkomen van 82.000 euro inkomensafhankelijk.

Daarboven wordt de vergoeding langzaam afgebouwd, vanaf een inkomen van 118.000 euro krijgen ouders helemaal niets meer voor het eerste kind in de opvang.

Kinderopvang te duur? Dit zijn de alternatieven

Topnieuws