We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

20 augustus 2013 07:36, in:

iPad op school

iPad-scholen extra in de gaten gehouden

De eerste leerlingen zijn al begonnen op de 'iPad-school'. De Onderwijsinspectie heeft aangekondigd extra toezicht te houden op de nieuwe 'digitale' onderwijsvorm.

Kinderen die naar de Master Steve JobsSchool - naar Apple-grondlegger Steve Jobs - zijn niet verplicht naar school te komen, niet gebonden aan schoolvakanties en kunnen er overdag terecht van 07:30 tot 18:30 uur. Dat schrijft De Telegraaf. 

Morgen wordt het schoolconcept officieel gepresenteerd op een school in het Friese Sneek. 

Dat kinderen niet verplicht naar school hoeven komen, is in strijd met de Leerplichtwet, stelt de inspectie. Per kwartaal worden er afspraken gemaakt op welke dagen de leerlingen fysiek op school moeten zitten. Op iPad-scholen mogen kinderen op een tablet zelf hun tijd indelen. Zo moeten de kinderen hun individuele talenten ontwikkelen. 

Deze maand volgen nog eens zeven scholen als iPad-school. Een aantal scholen gaat volledig over op het model, andere gebruike onderdelen van het concept.