We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

22 augustus 2013 09:20

Hoop voor patienten met ziekte van Crohn

Voor duizenden patiënten die de ziekte van Crohn hebben, gloort hoop. Een nieuw geneesmiddel gaat de ziekte effectiever en veiliger te lijf.

Het nieuwe geneesmiddel met de werkzame stof Vedolizumab gaat ontstekingen in de darmen effectiever en veiliger te lijf dan de huidige generatie medicijnen die wordt voorgeschreven. Vandaag verschijnen de uitkomsten in het medische vakblad New England Journal of Medicine.

Ongeveer 35.000 Nederlanders hebben de ontstekingsziekte. Per jaar wordt de diagnose ziekte van Crohn bij ruim 1000 nieuwe patiënten gesteld. 

De stof Vedolizumab blijkt een antistof die alleen werkt waar ze moeten werken, namelijk in de darmen, en lijkt geen resistentie op te bouwen. Dat blijkt uit het grootste wereldwijde onderzoek ooit gehouden onder patiënten met darmziekten. 

 

Topnieuws