We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

31 mei 2013 06:14

'Holleeder bedreigde Angels topman Theo Huisman'

Willem Holleeder, Dick Vrij en Danny K. worden door justitie verantwoordelijk gehouden voor het afpersen van oud-topman van de Hells Angels Theo Huisman. Dat meldt de Telegraaf. Huisman werd vorige maand oneervol ontslagen als voorzitter van de Angels.

Huisman zou volgens de krant door Holleeder, Vrij en K. betrapt zijn op het wegsluizen van geld. Dat geld was van de Hells Angels en een kennis van K.

Huisman zou ter verantwoording zijn geroepen. Volgens De Telegraaf werd de Hells Angel daarbij mishandeld. Hij voelde zich bedreigd en gedwongen om het geld terug te betalen. Ook ontdekten clubgenoten dat Huisman bezittingen zou hebben verduisterd van Rob Schilder. Deze Haarlemse Hells Angel werd in 2010 doodgeschoten.

Huisman is 'oneervol ontslagen' na deze ontdekkingen. Hij moest zijn Harley Davidson inleveren en alle tatoeages met verwijzingen naar de beruchte motorclub verwijderen.

'K. en Vrij' ook van afpersing verdacht

K. en Vrij zouden ook nog verdacht worden van het afpersen van een Amsterdamse vastgoedhandelaar. De twee verdachten zouden volgens justitie veel geld hebben uitgegeven zonder dat daar legale inkomsten tegenover stonden.

Holleeder, Vrij en K. werden afgelopen maandag samen met zeven andere verdachten opgepakt in een groot onderzoek naar een Nederlandse misdaadorganisatie. Inmiddels zitten alleen Holleeder, Vrij en K. nog vast.

Topnieuws