We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

13 februari 2016 17:06

Held die moeder en kind van verdrinkingsdood redde, grijpt fietsendief

Hij doet het opnieuw. De man uit Amsterdam die eerder deze week een moeder en haar kind van de verdrinkingsdood redde, heeft vandaag weer een heldendaad verricht. Dat schrijft de politie op Facebook.

Ruben Abrahams zat vanmiddag in de kroeg met twee oudere mannen die hem getrakteerd hadden op een biertje voor zijn dappere reddingsactie deze week. Op een bepaald moment zagen de mannen dat een dief ervandoor ging met de fiets van een van hen. De eigenaar van de fiets (rechts op de foto) hield de man niet bij. Maar Ruben wel. Die greep de dief na een korte achtervolging, vertelde hij aan de Amsterdamse stadszender AT5.

Gesprek van de dag
Eerder deze week redde Ruben een vrouw en haar kind uit een te water geraakte auto in Amsterdam. Net voordat de auto volledig onder water verdween, trok hij moeder en kind uit de kapot geslagen achterruit van hun auto. Dat deed hij samen met drie, hem onbekende andere mannen. De reddingsactie was woensdag het gesprek van de dag. Ruben vertelde er ook over aan RTL Nieuws.

"Het is mooi. Maar het moet nu maar eens ophouden", blijft Ruben nuchter. Maar de politie vindt dat te bescheiden. "Deze held verdient echt een lintje!", schrijft zij op Facebook.

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws