Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

Gruwelijke dood Syriër

Een wandelaar vond in een bosgebied nabij het Brabantse Boxtel een brandend lichaam. Het bleek te gaan om een Syriër.

Een wandelaar vond in een bosgebied nabij het Brabantse Boxtel een brandend lichaam. Het bleek te gaan om een Syriër.

Topnieuws
meer stories
Meest gelezen: Nederland
24 februari 2016 14:47, in:

Gruwelijke dood Syriër

Elf jaar cel voor Syriër die man doodde en in brand stak

Een 28-jarige Syriër moet elf jaar de cel in voor de gruwelijke dood van een landgenoot. Hij doodde het slachtoffer en stak het lijk vervolgens in een bos in Boxtel in brand.

Volgens de rechter was het slachtoffer nog maar kort in Nederland na een vlucht uit Syrië. Hij had drie kleine kinderen en een vrouw.

De verdachte en de vrouw hadden een geheime relatie en de verdachte probeerde bijna meteen nadat hij het slachtoffer had gedood diens plek in het gezin in te nemen.

Worsteling werd slachtoffer fataal
De man ging in de nacht van 16 op 17 november 2014 naar het huis van het slachtoffer in Esch, om te praten. Hij ging door het keukenraam naar binnen en toen de twee mannen elkaar zagen, ontstond al gauw een worsteling. Het slachtoffer kwam op zijn buik te liggen, de verdachte ging bovenop hem zitten met zijn arm om zijn nek. Dat was fataal, aldus de rechtbank.

Vervolgens hees de 28-jarige het lichaam op een fietskar, fietste naar het bos en stak het lijk in brand. De volgende dag vond een wandelaar het verbrande lichaam. Het duurde een week voordat het slachtoffer geïdentificeerd kon worden. Het duurde een week voordat de politie reconstructiefoto's kon tonen aan de hand waarvan het slachtoffer geïdentificeerd kon worden.

Meer op rtlnieuws.nl:

02 april 2015 10:11, in:

Gruwelijke dood Syriër

Man bekent moord en in brand steken Syriër

De 27-jarige man uit Esch die vastzit voor de gruwelijke dood van een Syriër in Boxtel heeft een bekentenis afgelegd. Hij zegt dat hij de 46-jarige man heeft vermoord en in brand heeft gestoken.

Zijn medeverdachte, de vrouw van het slachtoffer, heeft volgens advocaat Serge Weening niets met de moord te maken. Binnenkort wordt een reconstructie gehouden om de verklaringen van de verdachten te controleren.

ZIE OOK: Politie houdt echtgenote verbrande man Boxtel aan

Een wandelaar vond het brandende lichaam van de man uit Syrië in november in het Sparrenrijk in Boxtel. De politie kwam de identiteit van de man pas na een week op het spoor na tips. Die kwamen binnen toen foto's van het gezicht van het slachtoffer op internet en televisie werden getoond. De man was niet als vermist opgegeven.

Verdachten hadden relatie
Over een motief voor de moord wil Weening niets zeggen. Hij bevestigt wel dat de twee verdachten een relatie hadden. Alle betrokkenen komen uit Syrië en woonden in Esch. Ze kennen elkaar al van voor hun komst naar Nederland. De man wordt beschuldigd van moord. De 35-jarige vrouw zit ook nog vast. Het is niet precies duidelijk waar zij van wordt beschuldigd.

06 februari 2015 10:19, in:

Gruwelijke dood Syriër

Politie houdt echtgenote verbrande man Boxtel aan

De echtgenote van de man die in november brandend werd gevonden in een bos in Boxtel, is opgepakt voor betrokkenheid bij de dood van haar man. Dat meldt de politie aan RTL Nieuws.

Ook een bekende van het stel, een man van 27, is aangehouden in verband met de zaak.

Het brandende lichaam van de man uit Syrië werd gevonden door een wandelaar in de bossen in Boxtel. Hij was al overleden toen de politie aankwam. 

ZIE OOK: Identiteit verbrande man Boxtel bekend

Een week lang bleef het onduidelijk wie de man precies was. Zijn identiteit werd bekend dankzij tips nadat de politie foto's verspreidde van de man. Hij was niet als vermist opgegeven. 

De politie doet vandaag onderzoek in het huis van de verdachte man en doet extra onderzoek in het huis van het echtpaar. De drie kinderen uit het gezin zijn elders ondergebracht. 

25 november 2014 21:19, in:

Gruwelijke dood Syriër

Identiteit verbrande man Boxtel bekend

Ruim een week nadat in een bos in Boxtel het brandende lichaam van een man werd gevonden is zijn identiteit bekend.

Het gaat om een 46-jarige man uit Esch. De politie is in het huis van de man begonnen met sporenonderzoek, liet een woordvoerder weten.

Het brandende lichaam van de man werd gevonden door een wandelaar in het Sparrenrijk in Boxtel. De man was overleden toen gealarmeerde agenten arriveerden. 

Waarschijnlijk misdrijf
Om de identiteit van het slachtoffer te achterhalen, verspreidde de politie gisteren twee foto's van de man. Verder onderzoek na tips die binnenkwamen leidde in de loop van vandaag naar zijn identiteit.

Verder onderzoek moet meer duidelijkheid geven over de achtergrond van het slachtoffer en zijn dood. Gezien de omstandigheden waaronder het lichaam is aangetroffen gaat de politie uit van een misdrijf

24 november 2014 14:26, in:

Gruwelijke dood Syriër

Foto verbrande man vrijgegeven

De politie heeft twee foto's en een signalement verspreid van de man die een week geleden brandend werd gevonden in een bos in Boxtel.

Vorige week zag een wandelaar in het Boxtelse bos een man in brand staan. De politie en brandweer arriveerden te laat om de man nog te kunnen redden. Het is nog steeds niet duidelijk om wie het gaat. 

Omgekomen door misdrijf
De politie gaat ervan uit dat de man is omgekomen door een misdrijf. Er is sectie verricht op zijn lichaam, maar over de uitkomst doet de politie geen mededelingen.
   
Op de foto's is het verminkte gezicht van de man te zien.  Het gaat om een blanke, kalende man met grijs haar. Hij heeft een opvallend gebochelde rug, luidt het signalement. 

Een nieuwe getuige
De politie hield vandaag ook passantenonderzoek op drie locaties in de buurt van het bos. Tientallen autobestuurders en wandelaars werd gevraagd of ze onlangs iets bijzonders hebben gezien of gehoord dat van belang kan zijn. Het onderzoek leverde één getuige op die de politie nog niet had gesproken.

17 november 2014 09:01, in:

Gruwelijke dood Syriër

Wandelaar vindt brandend lichaam in Brabants bos

In een bosgebied aan de Molenwijkseweg in Boxtel is een dode gevonden. De politie werd gealarmeerd door een wandelaar die de persoon in brand zag staan.

Toen de politie en brandweer ter plekke kwamen, was het slachtoffer al overleden. Volgens een ooggetuige heeft de brandweer het lichaam geblust met een blusdeken.

De politie maakt met een helikopter luchtopnamen. Behalve het bos is ook een parkeerterrein afgezet voor onderzoek nadat daar een paar schoenen was gevonden.

Er zijn omstandigheden die wijzen op een misdrijf, zegt een politiewoordvoerder. Verdere details geeft de politie niet.