We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

28 november 2013 13:22, in:

Goederentrein ontspoord

Goederenwagon Borne goed onderhouden

De goederenwagon die begin deze maand ontspoorde bij het Twentse Borne en daar miljoenenschade veroorzaakte, was goed onderhouden. Dat zegt de eigenaar van de wagon, Voestalpine Railpro.

Het was al eerder bekend dat de ontsporing bij Borne gebeurde doordat een wielband onder de wagon was gebroken. Hoe de in goede staat verkerende wielband kon knappen, onderzoekt het bedrijf nog. 

Volgens het bedrijf is 1 van de 120 assen onder de trein door de wielbandbreuk naast het spoor gelopen. De locomotief van een goederentrein is echter zo zwaar dat het kleine beetje weerstand dat daardoor ontstond, niet is opgemerkt. Zo kon de trein ruim 4 kilometer doorrijden en grote schade veroorzaken aan het spoor en een perron.