Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

Gijzeldrama Reuver

Gijzeldrama Reuver

De politie heeft het onderzoek naar het gijzeldrama in het Limburgse Reuver afgerond. Daarbij kwamen een man en zijn 3-jarige dochtertje om het leven.

Highlights

De politie heeft het onderzoek naar het gijzeldrama in het Limburgse Reuver afgerond. Daarbij kwamen een man en zijn 3-jarige dochtertje om het leven.

De politie heeft het onderzoek naar het gijzeldrama in het Limburgse Reuver afgerond. Daarbij kwamen een man en zijn 3-jarige dochtertje om het leven.

Highlights

Topnieuws
meer stories
Meest gelezen: Nederland
15 november 2013 11:40, in:

Gijzeldrama Reuver

Justitie rondt onderzoek familiedrama Reuver af

Het Openbaar Ministerie heeft het onderzoek afgerond naar het familiedrama in Reuver, waarbij een man vorige week zijn 3-jarige dochter ombracht en daarna de hand aan zichzelf sloeg.

De man had zich met zijn dochtertje in een huis verschanst, en had na ampel onderhandelen toegezegd dat hij met haar naar buiten zou komen. Toen dat na enkele uren niet gebeurd was, is een arrestatieteam naar binnen gegaan. Die troffen vader en dochter dood aan.

Uit de lijkschouwing blijkt dat de twee al een tijdje voor de inval overleden waren, en niet vlak daarvoor.

12 november 2013 20:42

Lampions en roze kleding bij stille tocht Reuver

open
 • slideshow

  1200 mensen hebben in Reuver meegelopen met een stille tocht.

  ANP
 • slideshow

  De tocht werd georganiseerd om het 3-jarige meisje te herdenken dat vorige week omgebracht werd door haar vader.

  ANP
 • slideshow

  Veel kinderen droegen lampions en roze kleding, op verzoek van de familie.

 • slideshow

  De kinderen hadden de lichtjes gemaakt voor Sint Maarten. Dat feest werd afgelast,

  ANP
 • slideshow

  Bij het huis waar het meisje werd gedood werden bloemen, kaartjes en knuffels achtergelaten.

  ANP
 • slideshow

  Burgemeester Petra Dassen sloot haar toespraak af met een gedicht, dat was aangedragen door de familie van het meisje.

  ANP
 • slideshow

  ANP
 • slideshow

  ANP

Aan de stille tocht in Reuver hebben meer dan 1200 mensen deelgenomen. In die Limburgse plaats doodde een vader donderdag zijn 3-jarig dochtertje en daarna zichzelf. De familie heeft de tocht georganiseerd om het meisje te herdenken.

Voorop in de stoet liep iemand met een lampion die het meisje nog heeft gemaakt. Veel meer kinderen dragen lampions en roze kleding, op verzoek van de familie. De kinderen hadden de lichtjes gemaakt voor Sint Maarten. Dat feest werd afgelast,

12 november 2013 18:35, in:

Gijzeldrama Reuver

1200 mensen bij stille tocht Reuver

1200 mensen bij stille tocht Reuver

Ruim 1200 mensen lopen mee in een stille tocht door het Limburgse Reuver. Daar doodde donderdag een man zijn 3-jarig dochtertje en daarna zichzelf. De familie heeft de tocht georganiseerd om het meisje te herdenken.

Voorop in de stoet draagt iemand een lampion die het meisje nog heeft gemaakt. Veel meer kinderen dragen lampions en roze kleding, op verzoek van de familie. De kinderen hadden de lichtjes gemaakt voor Sint Maarten. Dat feest werd afgelast,

"Wij zijn letterlijk stil en lopen in eerbiedvolle stilte door de straten van ons dorp. Wij zijn figuurlijk stil, stil van binnen, een versteend hart, ongeloof, verbijstering." Dat zei burgemeester Petra Dassen in een toespraak. Ze sloot af met een gedicht, dat was aangedragen door de familie van het meisje.

10 november 2013 21:48, in:

Gijzeldrama Reuver

Stille tocht in Reuver na gijzelingsdrama

Het 3-jarige meisje dat donderdag in Reuver werd doodgeschoten door haar vader, wordt dinsdagavond herdacht met een stille tocht. De tocht is een initiatief van nabestaanden.

De stoet dinsdagavond trekt door het Limburgse dorp langs het huis aan de Zonnedauw waar donderdag de vader zijn dochtertje en vervolgens zichzelf van het leven beroofde uit woede om een omgangsregeling. Vlak daarvoor schoot hij de moeder van het kind op straat neer. De vrouw raakte daardoor ernstig gewond.

Roze kleren en lampions
De nabestaanden vragen deelnemers aan de stille tocht zich als eerbetoon aan het meisje in roze te kleden en lampions mee te dragen. De tocht begint om 18.00 uur bij Zalencentrum De Schakel. In het gemeentehuis van Reuver ligt vanaf morgenmiddag een condoleanceregister. 

De gemeente Beesel (waaronder Reuver valt) had eerder al besloten dat de opening van het carnavalsseizoen van 11 november in Beesel niet doorgaat, net als de lampiontocht voor Sint Maarten en het Sint-Maartensvuur op 11 november in Reuver. De gemeente heeft aan de carnavalsverenigingen gevraagd om te overwegen de festiviteiten niet door te laten gaan.

09 november 2013 06:25, in:

Gijzeldrama Reuver

Vader doodde kind en zichzelf 'weloverwogen'

Vader doodde kind en zichzelf 'weloverwogen'

De man die donderdag zichzelf en zijn 3-jarige dochtertje om het leven bracht in Reuver, heeft zijn daad ,,weloverwogen" gepleegd. Hij heeft zichzelf niet gedood toen het arrestatieteam het huis binnenviel.

Dat zei politiechef Gery Veldhuis vrijdag bij de tv-zender L1.

In diezelfde uitzending van de regionale tv-zender meldde hoofdofficier van justitie in Limburg Roger Bos dat het gezin al een maand in een hulpverleningstraject zat zonder dat er tekenen van (dreigend) geweld waren. De vader had in september overigens wel een 'geweldsuitbarsting' richting de moeder, maar sinds ze hulp kregen, ging het beter. Volgens Bos waren er geen signalen die het drama voorspelden.

08 november 2013 15:32, in:

Gijzeldrama Reuver

Politie: Geen handgranaat gevonden in woning Reuver

De politie heeft geen handgranaat gevonden in de woning waar gisteren het gijzelingsdrama in Reuver plaats had. De gijzelnemer heeft wel gezegd dat hij een handgranaat had. Ook zei de man dat hij een uzi bij zich had, die is wel gevonden in de woning.

Dat heeft de politie laten weten. De 26-jarige vrouw die gisteren voorafgaand aan de gijzeling door haar ex-man werd neergeschoten, herstelt in het ziekenhuis. Ze verkeert niet in levensgevaar.

08 november 2013 10:51, in:

Gijzeldrama Reuver

Opstelten: Politie heeft werk in Reuver goed gedaan

Opstelten: Politie heeft werk in Reuver goed gedaan

Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) is tevreden over het optreden van de politie in Reuver. "Ik denk - dat is mijn indruk gebaseerd op de eerste berichten - dat de politie zijn werk goed heeft gedaan", zei Opstelten vóór de wekelijkse ministerraad.

Dat heeft helaas niet mogen baten om het drama te voorkomen dat zich daar heeft voltrokken, voegde hij er aan toe. Opstelten krijgt nog een uitgebreid ambtsbericht over de ontwikkelingen in het Limburgse dorp, waarbij een man zijn 3-jarige dochtertje en zichzelf doodde, nadat hij eerst al zijn ex-vriendin had neergeschoten.

Opstelten noemde het drama in Reuver 'vreselijk, ongelooflijk erg' en 'dramatisch'.

In Reuver wordt nog volop forensisch onderzoek gedaan. Ook spreekt de politie vandaag nog met getuigen, laat de politie weten aan RTL Nieuws.

    
    

 

4 jaar geleden
twitter thumbnail

“Minister #Opstelten over drama in #Reuver: "Eerste indruk is dat politie goed gehandeld heeft."” @fonslambie op Twitter

07 november 2013 20:52, in:

Gijzeldrama Reuver

Reuver geschokt door gijzeldrama

Reuver geschokt door gijzeldrama

Het is een inktzwarte dag voor het Limburgse Reuver. Het dorpje rouwt om de dood van het 3-jarige meisje bij de gijzeling waarbij ook de gijzelnemer, haar vader, omkwam.

Voor bewoners is een besloten bijeenkomst georganiseerd om ze te informeren: "Ik vind het prettig dat ze het organiseren," zegt een bezoeker."Het is bizar, heel bizar dat het is gebeurd. Vooral omdat het zo dichtbij is. Het maakt een enorme indruk."

Laat ingegrepen
Een wijkbewoonster wil vooral van de politie weten wat ze te zeggen hebben over het incident: "Waarom heeft de politie zo laat ingegrepen?", vraagt ze zich af. 

Een andere bezoeker vertelt dat hij nog steeds een beetje 'in een waas' is: "We hebben ook een dochtertje van bijna drie, dan komt het wel erg dichtbij."

07 november 2013 17:46, in:

Gijzeldrama Reuver

Politie hoorde 'doffe geluiden' uit huis Reuver

Politie-agenten hebben rond 13:00 uur twee doffe geluiden gehoord uit het huis waar op dat moment een man zijn 3-jarige dochtertje gijzelde. Dat is zojuist bekendgemaakt tijdens een persconferentie over de zaak. Rond 15:00 uur werden de man en het meisje dood gevonden.

 Op de bijeenkomst werd ook duidelijk dat de moeder van het meisje, die met schotwonden naar het ziekenhuis was gebracht, bij haar ouders in het huis aan de Zonnedauw woonde in verband met relatieproblemen.

07 november 2013 17:39, in:

Gijzeldrama Reuver

Dader gijzeldrama Reuver bekende van politie

De man die in Reuver zijn 3-jarige dochtertje heeft gedood en daarna de hand aan zichzelf heeft geslagen, was een ongeveer 44-jarige man uit Roermond. Hij was een bekende van politie en justitie. In 2005 werd hij voor het laatst veroordeeld.

Dat hebben politie, justitie en de burgemeester tijdens een persconferentie over de zaak bekend gemaakt. 

07 november 2013 17:11, in:

Gijzeldrama Reuver

Burgemeester bevestigt: driejarig meisje omgekomen

Burgemeester bevestigt: driejarig meisje omgekomen

De burgemeester heeft zojuist bevestigd dat bij de gijzeling in Reuver het 3-jarige meisje is omgekomen. Ook de gijzelnemer, haar vader, is overleden.

De politie vond de twee lijken in het huis waar een man urenlang zijn dochter gijzelde. Op dit moment houden politie, justitie en de burgemeester een persconferentie over de zaak.

De dader heeft vanochtend zelf contact met de politie opgenomen nadat hij zijn ex-vrouw had neergeschoten en hun dochterje had gegijzeld. Hij stelde geen eisen aan de politie. Wel vertelde hij dat hij in bezit was van een uzi en een handgranaat. Hij gaf aan dat hij dit had gedaan omdat hij niet tevreden was over de bezoekregeling met zijn dochter. 

Onderhandelaars van de politie hadden vervolgens 'goed contact' met de man. De man zei dat hij besefte dat hij een stomme fout had gemaakt. Hij zei dat hij na een tijd knuffelen met zijn dochtertje naar buiten zou komen. Hij noemde daarvoor een concreet tijdstip: half een 's middags. Na het genoemde tijdstip heeft de politie echter geen contact meer kunnen leggen met de gijzelnemer. 

Om kwart voor drie besloot de politie het huis binnen te vallen. Op de bovenste verdieping werden de levenloze lichamen van de man en zijn dochtertje gevonden.

07 november 2013 16:50, in:

Gijzeldrama Reuver

Gijzeldrama Reuver: de feiten

Bij een gijzeldrama in het Limburgse dorp Reuver zijn vandaag twee doden gevallen. Een 3-jarig meisje en de gijzelnemer, haar vader. Wat weten we tot nu van dit gijzelingsdrama?

 • Rond negen uur vanochtend rukken hulpdiensten massaal uit voor een schietpartij in het Limburgse dorp Reuver. Een man heeft zijn ex-vriendin neergeschoten. Dat gebeurt vlak voor de deur van het huis van de vader van de ex-vrouw. De vrouw verbleef daar tijdelijk. De schutter neemt zijn 3-jarige dochtertje mee het huis in. 
 • Een buurman sleept de gewonde vrouw zijn huis binnen. Volgens de man riep de schutter toen: "Ik schiet je kapot." De buurman zou zelf ontsnapt zijn aan de dood omdat het wapen van de schutter weigerde.
 • De vrouw wordt naar het ziekenhuis gebracht met een wond in haar been. Haar toestand is op dat moment onbekend. 
 • De man houdt het dochtertje urenlang gegijzeld. Hij heeft de politie zelf gebeld over de gijzeling. Hij stelt geen eisen, wel zegt hij dat hij gewapend is met een uzi en een handgranaat. Er zijn geen andere mensen in het huis. 
 • Onderhandelaars van de politie hebben 'goed contact' met de gijzelnemer. Hij geeft aan dat hij inziet dat hij 'een stomme streek heeft geleverd.' Hij wil nog uitgebreid knuffelen met zijn dochter, om half één 's middags zou hij naar buiten komen. Zegt hij. Na 13:30 uur heeft de politie geen contact meer met de man.
 • Om kwart voor drie valt de politie het huis binnen. Op de bovenste verdiepingen worden de levenloze lichamen van de gijzelnemer en zijn dochtertje gevonden. Ze zijn om het leven gekomen door kogels. Hoe laat de twee zijn omgekomen, is niet precies duidelijk. 
 • De schutter is een ongeveer 44-jarige man uit Roermond. Volgens L1 is er ook onderzoek gedaan in een huis in Roermond. Dat zou vermoedelijk het huis van de schutter zijn. 
07 november 2013 16:06, in:

Gijzeldrama Reuver

Politie: Twee doden bij gijzelingsdrama

Bij het gijzelingsdrama in het Limburgse Reuver zijn twee doden gevallen. De politie wil op dit moment niets zeggen over het lot van het gegijzelde 3-jarige meisje.

De regionale zender L1 meldt dat in het huis waar de gijzeling was de lichamen van de schutter en het 3-jarige kind zijn gevonden. De politie wil daar niet op ingaan. Om 17:00 uur worden tijdens een persconferentie meer details bekendgemaakt. 

Om 17:00 uur maakt de politie tijdens een persconferentie meer details over de zaak bekend. 

 

07 november 2013 14:52, in:

Gijzeldrama Reuver

Arrestatieteam valt woning Reuver binnen

Een arrestatieteam is rond kwart voor drie het huis in Reuver binnengevallen waar een man zijn 3-jarige dochtertje al uren gegijzeld houdt. Dat bevestigt de politie aan RTL Nieuws.

Er zouden twee explosies in het huis zijn gehoord tijdens de inval, meldt L1. Het is nog onduidelijk hoe het op dit moment gaat met het meisje en de man. Rondom het huis hangen rookwolken. 

RTL Nieuws sprak met de overbuurman van de woning, op het moment dat de politie-inval begon. Hij sleepte vanochtend de vrouw naar binnen die een paar meter voor het huis werd neergeschoten. Toen de vrouw naar binnen werd gesleept, zei ze volgens de overbuuman: "Mijn vader ligt in huis, hij is ook neergschoten."

De politie kan op dit moment niet bevestigen wie er allemaal in het huis is. 

 

07 november 2013 14:36, in:

Gijzeldrama Reuver

Noodhospitaal ingericht aan de rand van Reuver

Medische hulpdiensten hebben in een boerenschuur aan de rand van Reuver een noodhospitaal ingericht.

"We houden overal rekening mee'', laat een woordvoerder weten. Bij de boerenschuur staan ook een traumahelikopter, ambulances en brandweerwagens paraat.

Het zogeheten Sigma-team, Snel Inzetbare Groep ter Medische Assistentie, valt onder de verantwoordelijkheid van de Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen (GHOR). Het team bestaat uit vrijwilligers.

07 november 2013 14:23
"Volgens een andere buurman zit de gijzelnemer in het huis van ouders van de beschoten vrouw. Onduidelijk of die nu ook binnen zijn."
Betty Glas Verslaggever over gijzelingszaak Reuver
07 november 2013 13:46, in:

Gijzeldrama Reuver

'Onderhandelaars proberen man naar buiten te praten'

De politie probeert de man die een meisje in gijzeling houdt in Reuver op vreedzame wijze naar buiten te praten. De politie heeft onderhandelaars ingezet. Dat zegt politiewoordvoerder Huub Haenen tegen RTL Nieuws.

“Rond de klok van negen uur was er een relationeel conflict. De man heeft daarbij op de 26-jarige vrouw geschoten. Zij is gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Daarna heeft de man een 3-jarig meisje op de arm gepakt en is een woning ingegaan. We kijken nu hoeveel mensen in de woning zijn."

De politie probeert met behulp van onderhandelaars de man naar buiten te praten. Hoe het met de neergeschoten vrouw gaat, is nog onbekend.

07 november 2013 13:35, in:

Gijzeldrama Reuver

'Hij richtte z'n mitrailleur op me en schreeuwde: Ik schiet je kapot'

Buurman Roger van Schoote stond oog in oog met de schutter: "Hij richtte z'n wapen op mij en zei: 'Ik schiet je kapot.' Maar zijn mitrailleur haperde. Daarna heb ik heb snel de gewonde vrouw naar binnengetrokken. Hij schreeuwde toen nog tegen haar dat ze haar kind nooit meer zou zien."

07 november 2013 12:58, in:

Gijzeldrama Reuver

Politie bevestigt: Schutter met kind in woning

De schutter in het Limburgse Reuver heeft zich met een meisje van 3 jaar oud verschanst in een woning. Dat bevestigt de politie.

Volgens burgemeester Petra Dassen-Housen gaat het om het dochtertje van de man. De politie kan dat echter niet bevestigen.

Moeder gewond
Dassen zegt verder dat de vrouw die vanochtend is neergeschoten, de moeder van het kind is. Ze is in het been geschoten, en ligt gewond in het ziekenhuis.

De burgemeester zegt dat de schutter op dit moment in een andere gemeente woont dan Reuver. "HIj heeft in het verleden wel in Reuver gewoond."

07 november 2013 12:54, in:

Gijzeldrama Reuver

'Hij riep: Je ziet haar nooit meer terug'

Volgens een getuige in Reuver heeft de schutter zijn dochter mee naar binnen genomen. Toen hij zijn dochter naar binnentrok, zou hij tegen zijn ex-vrouw hebben geroepen: "Je ziet haar nooit meer terug."

De getuige vertelt verder dat de schutter een 'pistoolmitrailleur zou hebben' met een harnas, 'net als in het leger'. De schutter zou ook op de getuige hebben gericht toen hij een gewonde vrouw hielp, maar op dat moment weigerde het wapen. Dat zegt de getuige, tevens buurman, tegen L1

07 november 2013 12:45
"Hij trok het kind mee. Je krijgt haar nooit meer te zien, zei hij."
Getuige van de gijzeling in Reuver over wat hij zag in zijn straat
4 jaar geleden
twitter thumbnail

“De school bij incident #Reuver wordt nu ontruimd. Kinderen worden naar #deSchakel gebracht.” @PolLimburg (Politie Limburg) op Twitter

07 november 2013 12:22, in:

Gijzeldrama Reuver

Schutter gijzelt dochter (3) in woning

Er is inderdaad een gijzeling gaande in de woning in het Limburgse Reuver. Een man houdt daar zijn dochter vast, bevestigt burgemeester Petra Dassen-Housen van Reuver aan L1.

Verschillende media spreken dat de verdachte een conflict heeft in de relationele sfeer, maar dat wil de politie nog niet bevestigen. De man zou vanochtend op straat zijn ex hebben neergeschoten. Vervolgens nam hij het kind mee naar binnen.

'Hoop op goede afloop'
De burgemeester bevestigt dat er contact is met de schutter. "Er is goed contact met de verdachte. Uiteraard wordt het kind in gijzeling gehouden, en dat baart ons zorgen. Maar we hebben hoop op een goede afloop".

Het huis is op dit moment omsingeld door de politie. Onderhandelaars zijn met de schutter in gesprek.

07 november 2013 12:18, in:

Gijzeldrama Reuver

Buurman: De schutter richtte pistool op mij

Een buurtbewoner die de gewonde vrouw bij in Reuver heeft geholpen, is ontsnapt aan de dood. Het pistool zou niet meer hebben gewerkt, dat meldt de Limburgse omroep L1.

De buurman trok de vrouw zijn huis binnen, nadat zij was neergeschoten. De schutter keerde zich toen om en richtte zijn pistool op de buurman. "Ik schiet je kapot, riep hij", aldus de buurman tegen L1.

'Wapen haperde'
"Maar zijn wapen haperde. Dus hij begon door te laden. En toen ben ik heel snel naar binnen gegaan, met die mevrouw natuurlijk. Daar heb ik eerste hulp toegepast."

Toen de buurman de vrouw stabiliseerde, bleef de schutter voor de deur staan. "We lagen plat op de grond. Toen zag ik dat de schutter zich terugtrok. De vrouw is afgevoerd. Ze was behoorlijk gewond en bloedde. Ze had in ieder geval een schotwond aan haar been, voor zover ik dat kon zien".

07 november 2013 11:29, in:

Gijzeldrama Reuver

Onderhandelaar politie heeft contact met schutter

De politie heeft een onderhandelaar naar de wijk in Reuver gestuurd, waar een man die vanochtend om zich heen heeft geschoten zich verschanst in een woning. De onderhandelaar zou inmiddels contact hebben gehad met de schutter.

De politie heeft bevestigd dat er een vrouw gewond is geraakt, maar zegt niets over de identiteit van het slachtoffer. Zij is buiten behandeld aan haar verwondingen. De politie sluit niet uit dat er meer mensen gewond zijn.

De wijde omgeving van het huis is afgezet. Mensen moeten binnenblijven.

07 november 2013 10:34, in:

Gijzeldrama Reuver

Politie: Mogelijk gijzeling in woning Reuver

De verschanste schutter in het Limburgse dorp Reuver houdt mogelijk iemand in gijzeling.

De politie houdt er 'ernstig rekening mee' dat er behalve de verdachte nog iemand in de woning is. 'Gijzeling lijkt niet onwaarschijnlijk', aldus een woordvoerder.