We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

14 maart 2015 17:01, in:

Uitbraak vogelgriep

Geen vogelgriep bedrijven Barneveld

Goed nieuws voor pluimveehouders in Barneveld.

Bij ondernemingen in de buurt van het bedrijf in de Veluwse gemeente waar donderdag vogelgriep werd vastgesteld, is de ziekte niet aangetroffen. Dat blijkt uit de eerste onderzoeken van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en het Centraal Veterinair Instituut. Maandag wordt het onderzoek afgerond.

Bij 17 bedrijven in een straal van een kilometer rond het getroffen bedrijf was bloed afgenomen van de kippen.

Vervoersverbod blijft gelden
In het gebied blijft tot en met 2 april een vervoersverbod voor pluimvee, eieren, pluimveemest en strooisel gelden. Ook is er tot die tijd sprake van een ophok- en afschermplicht voor commercieel gehouden pluimvee.

Bij het getroffen bedrijf in Barneveld, het centrum van de Nederlandse pluimveesector, gaat het om de milde variant van de vogelgriep. De ongeveer 30.000 legkippen zijn afgemaakt.