We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

26 januari 2015 22:44

Forse schenking voor virtueel lokmeisje Sweetie

Hulporganisatie Terre des Hommes krijgt ruim 3,8 miljoen euro voor verlenging van het Sweetie 2.0-project. Sweetie is een virtueel Filipijns meisje dat wordt ingezet om pedoseksuelen te ontmaskeren die op zoek zijn naar webcamseks met kinderen.

In oktober werd de eerste pedo die dankzij Sweetie was opgespoord, veroordeeld.

ZIE OOK: Kijk hoe het kindermisbruik werd opgespoord

De schenking komt van de Nationale Postcode Loterij, die vanavond tijdens het Goed Geld Gala in Amsterdam uit de doeken deed welke goede doelen kunnen rekenen op een financiële injectie.

Zo krijgt de Dierenbescherming 2,7 miljoen euro voor speciale wagens voor dierenvervoer. De Stichting Aap krijgt ruim 1,4 miljoen om in Spanje een opvang te bouwen voor leeuwen en tijgers die door circussen worden afgedankt.

Topnieuws