We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

09 februari 2015 09:20

Fit For Free stopt 'onsportieve' incasso

Sportschoolketen Fit For Free is gestopt met een omstreden incasso waarbij geld werd geïncasseerd hoewel het abonnement al was stopgezet.

De Consumentenbond kreeg de afgelopen jaren honderden klachten van boze Fit For Free-klanten omdat de opzegprocedure te ingewikkeld was. De Consumentenbond vroeg Autoriteit Consument en Markt (ACM) om op te treden.

Hoewel het lidmaatschap was opgezegd, bleef de sportschoolketen bij sommige klanten 3 euro per maand incasseren omdat de sportpas nog niet was ingeleverd. Het bedrijf vermeldt na aandringen van de ACM voortaan ook de prijzen van abonnementen duidelijker op zijn website.

ZIE OOK: Goede voornemens? Dit zijn de meeste gemaakte voor 2015

De autoriteit noemt de voorwaarden die Fit For Free hanteerde 'onsportief'. Het is voor het eerst dat een sportschool om deze reden op de vingers wordt getikt.

 

Topnieuws