We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

Drama Cuijk

Drama Cuijk

De 24-jarige Dennie J. is veroordeeld voor het opzettelijk in de brand steken van een huis in Cuijk. Daarbij kwamen een moeder en twee dochters om. J. kreeg voor deze drievoudige moord 20 jaar cel met tbs.

Highlights

De 24-jarige Dennie J. is veroordeeld voor het opzettelijk in de brand steken van een huis in Cuijk. Daarbij kwamen een moeder en twee dochters om. J. kreeg voor deze drievoudige moord 20 jaar cel met tbs.

De 24-jarige Dennie J. is veroordeeld voor het opzettelijk in de brand steken van een huis in Cuijk. Daarbij kwamen een moeder en twee dochters om. J. kreeg voor deze drievoudige moord 20 jaar cel met tbs.

Highlights

Topnieuws
meer stories
Meest gelezen: Nederland
09 april 2014 14:45, in:

Drama Cuijk

20 jaar cel en tbs voor fatale brandstichting Cuijk

Dennie J. is veroordeeld voor het opzettelijk in de brand steken van een woning in Cuijk. Daarbij kwamen een moeder en twee dochters om.

De 24-jarige J. moet daarvoor van de rechter 20 jaar de cel in voor opzettelijke brandstichting en drievoudige moord. Ook krijgt hij tbs met dwangverpleging. Dat heeft de rechter bepaald. 

In de mast geklommen
J. stak het huis in de brand na een ruzie met de 14-jarige dochter, dat was zijn vriendin. Hij goot benzine in het huis en over de trap toen de slachtoffers lagen te slapen. Na de brandstichting klom J. in een telefoonmast in de buurt, om pas uren later weer naar beneden te komen.

Tijdens de rechtszaak zei J. dat hij zich niets meer van de gebeurtenissen kon herinneren. Hij ontkende dat hij de brand had gesticht. De officier van justitie erkende dat J. in een kliniek moet worden behandeld.

 

3 jaar geleden
twitter thumbnail

“In whatsapp-gesprek voorafgaand aan de brand zegt verdachte #DennieJ. tegen zijn vriendinnetje: je zult branden in de hel.” @BrittaRTLNieuws - verslaggever RTL Nieuws op Twitter

27 maart 2014 13:55, in:

Drama Cuijk

Eis: 20 jaar en tbs voor dodelijke brand moeder en dochters

Twintig jaar cel en tbs met dwangverpleging. Dat is de eis van de officier van justitie tegen Dennie J. Hij stak een huis in brand waarbij een moeder en twee dochters om het leven kwamen en klom daarna in een telefoonmast.

De 24-jarige man uit Mill hield tegen de rechter zijn mond dicht. Hij zei zich niet meer te kunnen herinneren wat hij die avond had gedaan en ontkende de brandstichting.

J. klom na zijn daad in een telefoonmast in de buurt en kwam daar pas na uren uit. Volgens deskundigen is hij door psychische problemen verminderd toerekeningsvatbaar.

Ruzie
De man stak na ruzie met zijn 14-jarige vriendin haar huis in brand met benzine en sprenkelde die ook uit over de trap naar de bovenverdieping waar de slachtoffers sliepen.

De verdachte liet de rechtbank weten akkoord te gaan met elk vonnis. Volgens zijn advocaat moet dat echter niet als een bekentenis worden gezien, maar als signaal dat het hem niet meer uitmaakt. De verdachte is suïcidaal en stichtte in november nog brand in zijn cel en daarvoor had hij ook al eens een strop opgehangen. Ook tegen de rechter zei J.  dood te willen.

 

 

 

26 juni 2013 17:37, in:

Drama Cuijk

Verdachte brand Cuijk beschuldigd van moord

De 23-jarige verdachte van de brandstichting vorige week in Cuijk wordt beschuldigd van drievoudige moord. Het Openbaar Ministerie heeft dat gemeld. De rechter bepaalde dat hij nog zeker 2 weken mag worden vastgehouden.

Door de brand in de nacht van woensdag op donderdag kwamen een moeder en haar twee tienerdochters van 14 en 17 jaar om het leven. De 23-jarige Dennie J. kampt volgens zijn advocaat met psychische problemen. Hij klom na de brand in het huis in een hoge telefoonmast in de buurt. Na negen uur kwam hij eruit en werd hij gearresteerd. Eerder deze maand klom hij ook al in de mast.
 
Onder behandeling
De man stond onder behandeling van zorginstelling Trajectvol. De instantie heeft de gebeurtenissen gemeld aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg, die vanwege de aard en de ernst van de melding meteen met een onderzoek is begonnen.
 
Vrijdag is er een herdenkingsdienst voor de vrouw en haar twee dochters. De dienst begint om 19.00 uur en wordt gehouden in de Sint Martinuskerk in Cuijk. De uitvaart is zaterdag in besloten kring.
22 juni 2013 14:01, in:

Drama Cuijk

Verdachte Cuijk woensdag voor rechter

De 23-jarige man die wordt verdacht van het aansteken van de fatale woningbrand in Cuijk, wordt woensdag voorgeleid. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Ook is na sectie zeker dat de drie doden in de woning een 46-jarige moeder en haar twee tienerdochters (14 en 17) zijn. Iedereen ging er al vanuit dat zij waren omgekomen.

Verdachte Dennie J. werd donderdagavond aangehouden in verband met de brand. Hij zat na de brand de hele dag in een telefoonmast. De oorzaak van de brand is nog niet definitief vastgesteld. De lichamen van de vrouwen zijn overgedragen aan de familie.

22 juni 2013 08:43, in:

Drama Cuijk

Verdachte fatale brand 'al langer gevaar'

Verdachte fatale brand 'al langer gevaar'

De man die verdacht wordt van stichting van de fatale woningbrand in Cuijk is zo zwaar psychiatrisch patiënt dat hij eigenlijk allang opgenomen had moeten worden. Dat meldt het AD. De Inspectie voor de Gezondheidszorg gaat onderzoek doen.

Bij de brand donderdagnacht kwamen een moeder en haar twee dochters om. De vermoedelijke brandstichter Dennie J. had ruzie met één van de dochters. Hij is uiteindelijke in verwarde toestand opgepakt nadat de politie hem uit een telefoonmast had gehaald. Volgens zijn familie is hij zwaar autistisch. 

Hulpverlening en familie trokken al eerder aan de bel

Instelling Trajectvol, die patiënten thuis helpt met dagbesteding en training, constateerde al eerder dat Dennie J. meer hulp nodig heeft. Volgens de instelling was de ambulante hulp die zij kon bieden niet voldoende.

Volgens de familie van J. is er hulp gezocht bij de Gemeentelijke Gezondheidszorg (GGZ), maar die hulp kreeg J. niet. De GGZ wil om privacyredenen niet ingaan op J.'s situatie. Trajectvol heeft de zaak gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg en die gaat onderzoek doen.

21 juni 2013 18:10, in:

Drama Cuijk

Advocaat: Verdachte brand Cuijk zwakbegaafd

De verdachte van de fatale brand in Cuijk, 23-jarige Dennie J., is zwakbegaafd en heeft psychische problemen. Dat zegt zijn advocaat.

Door de brand kwamen een moeder en haar twee tienerdochters om het leven. Volgens de advocaat wordt zijn cliënt nu verdacht van brandstichting met gevaar voor goederen en mensenlevens. Hij houdt er rekening mee dat de beschuldigingen nog worden verzwaard tot doodslag of moord, maar zover is het nog niet.

De rechtbank heeft besloten dat de politie de man mag vasthouden. De rechter heeft nog niet over de bewijzen tegen de verdachte geoordeeld. De advocaat zegt dat hij zijn cliënt al langer kent, maar hij wil ook dat niet verder toelichten. De politie zegt dat de man eerder is aangehouden voor brandstichting maar daarvoor nooit is veroordeeld.

21 juni 2013 18:04, in:

Drama Cuijk

'Slachtoffer Cuijk belde tijdens brand met vriend'

Een van de slachtoffers van de fatale woningbrand in Cuijk heeft tijdens de brand nog gebeld met haar vriend. Dat zegt hij in een interview met Omroep Brabant.

Bij de brand zijn een moeder en haar dochters van 14 en 17 omgekomen. De vriend van het 17-jarige meisje zou bij haar slapen die nacht, maar moest werken. Hij werd 's nachts opeens gebeld. 
 
"Ik hoorde een hoop lawaai op de achtergrond. Van wat Ilse zei kon ik eigenlijk niets meer maken. De verbinding werd verbroken. Toen ik daar aankwam, stond alles in lichterlaaie en was het in principe al te laat", aldus de vriend tegen Omroep Brabant.
 
De vriend ging na het gesprek direct naar de woning toe en zag het huis toen in lichterlaaie staan. 
 
Het is nog onduidelijk waardoor de brand in het rijtjeshuis is ontstaan. De politie houdt daarom rekening met brandstichting. Een 23-jarige man uit Cuijk is opgepakt als verdachte.
 
De man was de ochtend na de fatale brand in een zendmast geklommen. Pas in de middag wist de politie hem naar beneden te krijgen. Hij had de avond ervoor ruzie met de jongste dochter. Dat zei de moeder van de man al eerder tegen Omroep Brabant.
 
20 juni 2013 22:25, in:

Drama Cuijk

'Verdachte Cuijk had ruzie met slachtoffer'

De 23-jarige verdachte van de woningbrand in Cuijk had de avond ervoor ruzie met een van de drie slachtoffers. Dat heeft de moeder van de man gezegd tegen Omroep Brabant.

Bij de brand kwamen een vrouw en haar twee tienerdochters om het leven. De verdachte zou met de jongste dochter om zijn gegaan. Zijn moeder zegt tegen Omroep Brabant dat hij haar niet meer mocht zien omdat ze veel te jong voor hem was. Haar zoon zou psychische problemen hebben. Hij woonde de laatste paar weken niet meer thuis, maar op een camping. 

Het huis waarin het gezin woonde is door de felle brand volledig verwoest. Een paar buurmannen probeerden de moeder en haar dochters nog te redden, maar door de hitte en omdat de rolluiken voor de ramen dicht zaten lukte dat niet. Toen de brandweer het huis eindelijk binnenkon, werden de drie lichamen gevonden.

De brand werd vannacht om 02:30 uur ontdekt. De avond ervoor zou de 23-jarige man ruzie hebben gehad met een van de twee meisjes. Het is niet bekend waar de ruzie over ging. De verdachte is door de politie aangehouden, nadat hij de hele dag in een telefoonmast had gezeten. 

De oudste dochter was net geslaagd en zou vanavond haar VMBO-diploma krijgen. De school heeft besloten de diploma-uitreiking voor andere leerlingen niet door te laten gaan.

20 juni 2013 18:31, in:

Drama Cuijk

Verdachte Cuijk klom eerder ook al in mast

De 23-jarige verdachte van de brand in Cuijk zat de hele dag bovenin een telefoonmast voor hij werd gearresteerd. Naar nu blijkt is de man anderhalve week geleden ook al in de mast was geklommen. Bij de brand kwamen een moeder en haar tienerdochters om het leven.

Wat destijds de reden was voor de man om in de mast te klimmen, is niet bekend.

De man werd vanochtend rond 07:00 uur in de telefoonmast ontdekt. Hij zat de hele dag rustig bovenin de hoge mast, ook toen het regende en onweerde. De hele dag is er onderhandelaar van de politie in de buurt geweest. Uiteindelijk werd de man boven op de paal aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

De politie wil niets zeggen over een relatie tussen de verdachte en de drie doden. Burgemeester Wim Hillenaar noemde de de aanhouding een extra slag voor de nabestaanden: "Dit is een afschuwelijke daad." De brand in de woning brak uit rond 02:30 uur.

20 juni 2013 16:47, in:

Drama Cuijk

Verdachte brandstichting Cuijk aangehouden

Er is een verdachte aangehouden in verband met de brand in Cuijk die aan drie mensen het leven heeft gekost.

Het gaat om een man die vandaag de hele dag in een telefoonmast in Cuijk heeft gezeten. Eerder was nog niet duidelijk of de 'mastklimmer' iets te maken had met de brand in een nabijgelegen woonhuis. Bij die brand kwamen drie vrouwen om het leven. 

De verdachte is een 23-jarige inwoner van Cuijk. Hij is uit de mast gehaald en meegenomen voor verhoor.

20 juni 2013 14:02, in:

Drama Cuijk

Politie sluit misdrijf bij brand Cuijk niet uit

De politie sluit niet uit dat de brand in Cuijk en de dood van drie vrouwen te maken hebben met een misdrijf. Er is daarom een groot politieteam met 25 rechercheurs samengesteld. De politie wil niet zeggen of er een reden is om te vermoeden dat er sprake is van een misdrijf.

De slachtoffers die werden gevonden in het huis in Cuijk zijn drie vrouwen, bevestigt de politie. Het gaat om een volwassen vrouw en twee jonge vrouwen, vermoedelijk de bewoners van het pand. De burgemeester schreef eerder vandaag al dat het hoogstwaarschijnlijk om een moeder en haar twee kinderen ging. 
 
Het huis is door de brand compleet verwoest. Enkele buurtbewoners zijn uit voorzorg uit huis gehaald. Het huis van de buren raakte beschadigd. Zij worden opgevangen. Drie brandweerlieden die tijdens het blussen onwel raakten werden ter plaats behandeld.
20 juni 2013 13:16, in:

Drama Cuijk

Burgemeester Cuijk: Je voelt verslagenheid als je hier rondloopt

Cuijk is aangeslagen door de dodelijke brand in een woning in het dorp. Bij de brand kwamen hoogstwaarschijnlijk een moeder en haar twee tienerdochters om het leven.

De brand is hard aangekomen in het dorp, zegt burgemeester Wim Hillenaar tegen Omroep Brabant: "Dit is een afschuwelijk drama waar je wel eens over leest. Je voelt verslagenheid als je hier rondloopt. Dit zijn jonge kinderen, daar heeft iedereen een gevoel bij."
 
Vanwege de brand gaat de feestelijke uitreiking van de diploma's aan ongeveer 100 geslaagden van het vmbo van het Merlet College in Mill donderdagavond niet door. Een van de gevonden meisjes is een van de geslaagden, al heeft de school dat nog niet officieel bevestigd gekregen.
20 juni 2013 11:54, in:

Drama Cuijk

Brand Cuijk: Moeder en tienerdochters overleden

Bij de woningbrand in Cuijk vanochtend zijn vermoedelijk de lichamen van een moeder en haar twee tienerdochters gevonden. Dat schrijft burgemeester Wim Hillenaar op de website van Cuijk.

De burgemeester heeft een statement op de site geschreven: "Verschrikkelijk wat er zich vannacht hier in Cuijk heeft afgespeeld. Ook al is de identiteit van de slachtoffers nog niet vastgesteld, we hebben alle reden om aan te nemen dat het gaat om de bewoners van het huis. Een jonge vrouw met twee tienerdochters. Jonge levens van mensen die midden in de samenleving stonden. Woorden schieten tekort om te omschrijven wat deze afschuwelijke gebeurtenis betekent voor de familie, voor vrienden en voor onze gemeenschap. Ik leef ongelofelijk mee met iedereen die dicht bij deze mensen stond. Ook met de mensen van de hulpdiensten die vannacht en vanmorgen zich hebben ingezet. Om mensen de gelegenheid te geven hun emoties met elkaar te delen, is het Doehuis aan de Patrijzenveld in Cuijk geopend voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Daar zijn ook medewerkers van maatschappelijk werk aanwezig."

De vader van de kinderen heeft op Facebook op het drama gereageerd. Dit is de letterlijke tekst: "Waarom Waarom. Deze lieve meisen zijn uit mn leven gehaalt vannacht. Dag lieve meiden"

 

20 juni 2013 10:53, in:

Drama Cuijk

School vanwege brand Cuijk gesloten

Vanwege de woningbrand in Cuijk is de nabijgelegen basisschool vandaag gesloten. In het huis vond de brandweer drie doden.

Basisschool Harlekijn ligt tegenover de woning. "Vanuit twee lokalen is het huis te zien", zo zegt directeur Berry Bakker van de school tegen Omroep Brabant. "De kinderen hoeven geen getuigen te zijn van het werk van de hulpverleners." De bewoners van het huis zaten volgens de directeur niet op de basisschool.

De ouders van de leerlingen hebben een mail gekregen. "Veel ouders hebben die niet meer gelezen. Zij worden opgevangen door de leerkrachten. Voor de kinderen wordt opvang geregeld. We zijn daarover in overleg met de buitenschoolse opvang die bij de school zit." Alle kinderen die op de basisschool zitten wonen in de buurt van de Harlekijn. "Morgen is de school weer open en zal er zeker over gesproken worden met de kinderen. Zoiets heeft een grote impact op kinderen."

20 juni 2013 05:32, in:

Drama Cuijk

Drie doden gevonden na blussen woningbrand

Drie doden gevonden na blussen woningbrand

In het Brabantse Cuijk hebben brandweermannen drie lichamen gevonden in een woning die zij aan het blussen waren. Of de mensen in het pand woonden, is nog niet bekend. Ook is niet zeker of zij door de brand om het leven zijn gekomen.

"We houden nog rekening met alles", zegt een woordvoerster van de politie. De brandweer rukte in omstreeks half drie uit voor een brand in het huis aan het Hermelijnkwartier. "Toen de brandweer aan het blussen was, hebben ze drie dodelijke slachtoffers aangetroffen", stelde de politiewoordvoerster.