Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

01 oktober 2013 16:45

Doei tijdschrift. Hallo modeblogs!

Doei tijdschrift. Hallo modeblogs!

Het zijn niet meer de tijdschriften die de scepter zwaaien in modeland. Modebloggers bepalen wat hot of not is. Ze zijn tegenwoordig zo toonaangevend dat nu voor het eerst de Nederlandse modeblog-awards zijn uitgereikt.

Wat mag er dit najaar níet in je garderobe ontbreken? En hoe combineer je die korte broek met panty’s? Modebloggers geven je alle antwoorden.

Ze trekken dagelijks tienduizenden bezoekers naar hun sites, bedrijven smeken ze om hun kleding of make-up te dragen. En momenteel zitten de bekende bloggers bij Fashion Week Parijs front row naast grootheden als Anna Wintour, hoofdredactrice van Vogue.

Populaire modebloggers

 • Rookiemag.com is van de 15 jarige Tavi. Ze begon toen ze 11 jaar was en op haar 13e werd ze uitgenodigd door Fashionweek en zat front row.
 • Veracamilla Make-up blog van de 21 jarige Vera. Haar blog wordt per dag 25 duizend keer bekeken.
 • Misslipgloss dagelijks tussen de 40 en 50 duizend bezoekers. Beauty blog van Cynthia. Begonnen op haar zestiende, ze is nu 23. Sinds 3 jaar verdient ze ook echt geld met haar blog.


In Nederland hebben we ook een flink aantal bloggende modetrendsetters. En hun invloed is niet onopgemerkt gebleven. Online retailer Zalando heeft daarom de eerste Blogger Awards georganiseerd. Winnaar was Lizzy van der Ligt met haar blog lizzyvdligt.com.

Van catwalk naar dagelijks leven
Fashionbloggers hebben hun populariteit vooral te danken aan hun unieke persoonlijkheid, legt Hilmar Mulder, hoofdredacteur van Grazia uit. "Fans van de bloggers houden echt van de stijl die de blogger heeft. Dat maakt de blogger tot een sterk merk. Ze laten zien hoe je de kleding die je op catwalks ziet, moet dragen in het dagelijks leven."

En is een maatje 40 op de catwalk not done, als modeblogger is dat juist een pluspunt. De blogger staat zo veel dichterbij de 'gewone' mens, vertelt Hilmar.

Handje helpen
Reuze interessant voor kledingbedrijven die modebloggers. Dat ziet ook Myrna Walsarie van Zalando Nederland.

"Wij hebben zoveel kleding op onze site staan, dat bezoekers soms van gekkigheid niet weten waar ze moeten beginnen. De bloggers kunnen onze bezoekers daar een handje in helpen. Zij laten zien welke kleding in is en op welke manier je dit moet dragen."

Gratis kleren!
Bloggers krijgen aan de lopende band kleding, make-up en gadgets van bedrijven opgestuurd met de vraag of ze dat willen laten zien op hun blog. Blijven ze dan nog wel trouw aan hun eigen stijl?

Modeblogster Lizzy van der Ligt, de winnaar van de Blogawards geeft aan dat dit inderdaad soms lastig is. Maar dat ze alleen kleding bespreekt die ze ook echt heel erg mooi vindt. "Als ik ineens met een kledingstuk op mijn site sta, die niet bij mijn stijl past, dan is dat ongeloofwaardig. Ik wil echt blijven."

De beste Nederlandse bloggers
Nog op zoek naar hippe outfits voor dit najaar? Bij de winnares en andere genomineerden voor de blogawards vind je genoeg inspiratie: 

Genomineerden voor de People's Choice Award 2013:

 • Girly & Geeky is het blog van de 18-jarige Fleur van Sambeek. International Business at Maastricht University.
 • My Daily Fashion Dosis wordt volgepend door Carmen Leenen. Bijna iedere dag plaatst ze een inspirerende outfit.
 • Pick me an Outfit is het modeblog van Caroline Sterrenberg. Naar eigen zeggen is ze een 'modefan' die blogt over alles wat haar inspireert. 
 • Style Chameleon. Sharon Teeuwen is 'een meisje dat houdt van mode en dat wil delen met de wereld'

 

Genomineerden door de modejury:

 • Lizzy vd Ligt is een 21-jarig meisje met een passie voor mode en dansen. Ze zit in het derde jaar van de Artemis Styling Academy.
 • Six Feet From the Edge. Debbie Nuchelmans plaatst foto's van zichzelf in alledaagse, stijlvolle outfits.
 • Cocorosa is het modeblog van Chantal van der Meijden. Ze verzamelt er dagelijks de mooiste outfits en dingen die haar inspireren.
 • Billierose Creators of Desire. Het persoonlijke styleblog van Rosanna Gentenaar met de laatste modetrends en elegante outfits. 

 

Topnieuws