We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

25 juli 2013 20:54

Communicatiesysteem hulpdiensten Brabant ligt plat

Door een storing aan de systemen P2000 en C2000 kunnen de hulpdiensten in heel Noord-Brabant kunnen niet normaal communiceren.

De oorzaak zou een mankement bij een zendmast zijn. De politie verwacht dat de storing rond 22:00 uur is opgelost. 

Er zijn vooral problemen bij de communicatie tussen de meldkamer en de hulpverleners en wagens op straat. De mensen in de politieauto's, brandweerwagens en ambulances moeten worden aangestuurd met mobiele telefoons, in plaats van met de gewone systemen.

"Doet iemand een melding van een incident, dan belt de centralist die door. Alles gaat via de telefoon. Mocht er echt veel aan de hand zijn en het is al later op de avond, dan moeten alle ploegen naar de kazerne komen. Maar daar is nu nog geen sprake van", zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio tegen Omroep Brabant 

Topnieuws