We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

12 september 2015 18:59, in:

Lang wachten op huurwoning

Bekijk hier hoe lang de wachttijd is voor een sociale huurwoning

De gemiddelde wachttijd voor een normale sociale huurwoning bij WoningNet in Purmerend is liefst 21 jaar. Dan kun je beter op de wachtlijst staan in Nieuw Lekkerland, daar stonden mensen die een woning toegewezen kregen het afgelopen jaar gemiddeld drie jaar in de wacht. Bekijk hier de scores voor andere regio's waar WoningNet actief is.

Klik hier om de ranglijst in je smartphone-app te bekijken

In de ranglijst zijn alleen regio's meegenomen waar tussen augustus 2014 en augustus 2015 meer dan 50 sociale woningen zijn verhuurd. Ben je benieuwd hoe de scores per adres zijn? Bekijk dan hier onze gedetailleerde kaart (let op: laden kan mogelijk even duren).

RTL Nieuws heeft voor deze analyse de wachttijd gebruikt van alle 'normale' woningen die via WoningNet zijn verhuurd. De wachttijd wordt bepaald door de datum van inschrijving bij WoningNet óf door de woonduur die iemand heeft in een huur- of koopwoning in de regio. Deze regeling is onlangs veranderd. De namen van de regio's zijn zoals die gehanteerd worden op de site van WoningNet. 

Meer op rtlnieuws.nl:
Wachttijd huurwoning gemiddeld ruim acht jaar