We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

19 februari 2015 13:00, in:

Feyenoordfans rellen in Rome

Appen met Rome: Feyenoordfans plasten tegen monumenten

Appen met Rome: Feyenoordfans plasten tegen monumenten
De politie in Rome pakt Feyenoordsupporters op.

Arjan Smilde is in Rome om voor RTV Rijnmond verslag te doen van de wedstrijd AS Roma-Feyenoord. Hij was erbij toen het gisteravond uit de hand liep. Via WhatsApp vertelt hij wat hij heeft gezien.

 

Hé Arjan Smilde. Hier Hilversum. Hoe is het in Rome? Waar ben je nu?
Arjan: Hallo Hilversum. De rust is teruggekeerd. Ik ben nu hier. Genieten. Het weer is heerlijk:

 
Dat ziet er een stuk rustiger uit dan gisteren. Wat ging er mis?
Arjan: Het begon gisteren heel gezellig. De zon scheen en ik heb heerlijk door het centrum gelopen. Ik kwam overal plukjes Feyenoorders tegen, er zijn er duizenden in de stad. De mensen die ik sprak, zijn hier voor meerdere dagen. 
Ben jij ook een echte Feyenoordfan?
Arjan: Ik ben niet echt een voetbalfan. Ik werk voor RTV Rijnmond en mocht op pad om een verslag te maken over de supporters. Superleuk natuurlijk. 
Je was er gisteren ook bij toen het uit de hand liep op het Campo dei Fiori?
Arjan: Klopt. Dat plein is 'aangewezen' als Feyenoordplein. De hele dag kwamen daar gisteren supporters bij elkaar. Er werd goed gedronken. Ik was er rond een uurtje of zeven 's avonds.
En toen? 
Arjan: De supporters waren niet echt uit op rellen. Maar ze waren ook niet bepaald rustig. Er werden veel flessen bier kapot gegooid op de grond. Andere supporters plasten tegen monumenten aan. Verder werd er continu gezongen. 
Wat was het moment dat het misging?
Arjan: Rond 20:30 uur ontstond er een opstootje. Drie of vier supporters begonnen te vechten. Dat was het sein voor de politie om in te grijpen.
Sloeg de sfeer toen helemaal om?
Arjan: Ja. Er waren voor het opstootje zo'n 500 man op het plein. Daarna nog zo'n 150. De sfeer werd door het ingrijpen van de politie behoorlijk grimmig.  Die 150 supporters heeft de politie uiteindelijk allemaal van het plein geveegd.
 
Heb je foto's?
Ja.
.
Hoeveel supporters zijn er opgepakt? 
Arjan: Ik heb gezien dat er zo'n twaalf man zijn opgepakt. Hoeveel er nu nog vastzitten, weet ik niet.
Volgens de laatste berichten zitten er nog 23 Feyenoordsupporters vast. Wat weet jij? Mogen zij bij de wedstrijd zijn?
Arjan: Geen idee. Dikke kans dat zij er vanavond niet bij mogen zijn.
Is het politieoptreden terecht?
Arjan: Supporters vonden het optreden van de politie volstrekt onterecht. Omdat er niet echt winkels werden vernield of zo. Maar ik kan me wel voorstellen dat de politie wel klaar was met die dronken lui. 
Was jij bang?
Arjan: Nee, ik ben geen moment bang geweest. Heb ook nooit het gevoel gehad dat de politie of supporters het op mij hadden gemunt. 
En vandaag? Denk je dat het rustig blijft?
Arjan: Tot nu toe is het rustig. Vanmiddag worden de supporters vanuit het centrum naar het stadion vervoerd. Ik hoop dat het allemaal rustig blijft. We gaan het zien..
Je bent niet zeker van je zaak...
Arjan: Ik begreep dat er 800 kaarten in de vrije verkoop zijn. Deze Feyenoorders zitten dus niet in een speciaal uit-vak. Dat kan nog wel eens spannend worden.
En de uitslag? Winst voor Feyenoord vanavond?
Arjan: Ik hoop 0-0. Maar vrees 2-0. 
Geniet van de wedstrijd. Hopelijk blijft het rustig voor jou ;-)
Arjan: Senk joe.

ZIE OOK: Feyenoordfans zitten vast