We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

08 mei 2013 01:20

Amber Alert voor vermiste broertjes

Amber Alert - De politie verspreidde deze foto

De politie heeft vannacht een Amber Alert uitgestuurd voor de twee verdwenen broertjes Julian en Ruben. De jongetjes waren bij hun vader en die heeft zichzelf dinsdagochtend in het recreatiegebied Het Doornse Gat van het leven beroofd.

Aan het eind van dinsdagmiddag werd bekend dat de kinderen bij hun vader zouden moeten zijn. Niemand weet waar de 7-jarige Julian en 9-jarige Ruben nu zijn. De broertjes zijn maandagavond rond 8 uur voor het laatst gezien in Vleuten, staat in het Amber Alert. Ze komen uit Zeist.

De politie vraagt zich in het Amber Alert af wie de twee jongetjes in een blauwe Hyundai Getz heeft gezien met het kenteken 08-NT-BV. De omgekomen man heeft maandagavond rond 22.15 uur nog gepind bij TinQ aan de Haardboomstraat in het Limburgse Neerbeek, meldt RTV Utrecht.

Mariniers ingezet

In Het Doornse Gat, een uitgestrekt, bosrijk gebied bij Doorn, zoeken ruim honderd agenten, mariniers en spoorzoekers van het Korps Mariniers naar de broertjes. Bij de massale zoektocht zijn ook speurhonden en helikopters ingezet.

Op Facebook doet de moeder van de broertjes een oproep. Ze vraagt mensen uit te kijken naar haar 'kleine mannetjes'. Het bericht is inmiddels duizenden keren gedeeld.

RTV Utrecht heeft inmiddels gesproken met een tante van de broertjes. Zij laat weten dat de familie in grote spanning zit en wil verder niets kwijt over privézaken.

Twee broertjes vermist na zelfmoord vader

Topnieuws