We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

24 mei 2012 10:52

'Alcohol moet helemaal verdwijnen uit supermarkt'

'Alcohol moet helemaal verdwijnen uit supermarkt'

Er moet een verbod komen op alcoholverkoop in de supermarkt en de leeftijdsgrens om alcohol te drinken, moet verhoogd worden tot 18 jaar. Dat vindt GGD Nederland.

Aanleiding voor de uitspraak is een actie van supermarktketen C1000. Daar worden deze week drie kratten bier voor de prijs van twee verkocht. Volgens de GGD is er te veel alcoholmisbruik onder jongeren en komt comazuipen steeds vaker voor. "Jongeren kunnen heel makkelijk aan alcohol komen", stelt een woordvoerder.

Nieuwe drank-en horecawet

In de nieuwe Drank- en Horecawet, die eerder deze week werd goedgekeurd, staat dat de leeftijdsgrens voor het drinken van drankjes met weinig alcohol op 16 jaar blijft staan. Voor sterke drank geldt dat de drinker 18 jaar moet zijn.

Zware drinkers

Uit cijfers van het Trimbos Instituut blijkt dat in 2010 zo’n 6 procent van de jongeren als een zware drinker wordt gezien. Een zware drinker is iemand die minstens een keer per week meer dan 6 glazen alcohol drinkt.

Aantal jonge comazuipers neemt weer toe

Topnieuws