We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

03 augustus 2012 19:45

Agent verwijderde filmpje arrestatie dj The Flexican

Agent verwijderde filmpje arrestatie dj The Flexican

Een agent heeft een filmpje van de omstreden arrestatie van dj The Flexican gewist van een mobiele telefoon. Dat heeft de politie in Eindhoven toegegeven tegen Omroep Brabant.

De Amsterdamse dj, die in het echt Thomás Goethals heet, werd afgelopen weekend na een optreden in Eindhoven met harde hand opgepakt. Een politieauto zou over zijn voet zijn gereden. Toen hij verhaal ging halen liep het uit de hand.

Getuige filmde arrestatie

Een vrouw filmde de commotie en de arrestatie van The Flexican. Vervolgens werd ze zelf ook opgepakt, voor belediging van een agent tijdens het incident. Nadat ze weer was vrijgelaten, bleek het filmpje van de arrestatie gewist van haar mobieltje.

Filmpje terugzetten

Een woordvoerder van de politie ontkende aanvankelijk dat het filmpje was verwijderd. Later gaf de politie toe dat het toch was gebeurd. Het zou 'per ongeluk' zijn gebeurd toen de telefoon werd uitgezet. Volgens forensische experts is het mogelijk het filmpje weer terug te zetten. De politie zegt dat het de kosten die daarvoor gemaakt moeten worden, zal vergoeden.

Buitensporig geweld

Volgens de dj hebben agenten buitensporig geweld gebruikt door hem met een wapenstok te slaan en zijn keel dicht te knijpen. Hij zei aangifte te gaan doen, maar dat is volgens het Eindhovens Dagblad nog steeds niet gebeurd. De krant meldt verder dat inmiddels twee agenten aangifte hebben gedaan tegen de dj en dat zijn advocaat Yehudi Moszkowicz zich inmiddels heeft teruggetrokken uit de zaak.

Beelden van de arrestatie: