We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

20 augustus 2012 16:48

80 procent gebruikt telefoongids niet

80 procent gebruikt telefoongids niet

Slechts 20 procent van de bezoekers van RTLNieuws.nl zegt de telefoongids nog te gebruiken. Dat blijkt uit een poll op de site.

80 procent van de bezoekers zegt de gids óf meteen weg te gooien óf hem wel te bewaren maar hem nooit te gebruiken. Slechts een vijfde van de bezoekers van de site geeft aan de gratis Telefoongids handig te vinden.

Iedereen heeft recht op de gids

In de Telecomwet staat dat iedereen recht heeft op een telefoongids en daarom wordt hij ongevraagd verspreid. Een meerderheid in de Tweede Kamer van PvdA, CDA, SP, D66, GroenLinks en ChristenUnie wil daar nu vanaf.

Zelf een gids aanvragen

Internetondernemer en -journalist Alexander Klöpping pleit voor een 'opt-in'-systeem, waarbij mensen zelf een telefoongids kunnen aanvragen. Zijn site sterftelefoongidssterf.nl. verwijst naar een opzegformulier.

Volg ons en praat mee over het nieuws op Facebook >>

Topnieuws