We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

15 mei 2012 06:34

327.000 kinderen groeien in Nederland op in armoede

327.000 kinderen groeien in Nederland op in armoede

Eén op de tien kinderen in ons land groeit op in armoede. Dat zegt de kinderombudsman in de eerste Nederlandse Kinderrechtenmonitor.

Die monitor laat zien hoe de kinderrechten in Nederland worden nageleefd.

327.000 kinderen in armoede

Nu al groeien in ons land 327.000 kinderen op in armoede. De kinderombudsman verwacht dat daar dit jaar door de bezuinigingen nog eens 40.000 kinderen bijkomen. De vraag is of de levensstandaard van deze kinderen nog wel toereikend is.

Pas op met bezuinigingen

De kinderombudsman maakt zich grote zorgen en vindt dat er bij bezuinigingen nagedacht moet worden over het effect daarvan op kinderen. Op grond van het Kinderrechtenverdrag moet de overheid passende maatregelen treffen om ouders of verzorgers te helpen, vooral wat betreft voeding, kleding en huisvesting.

Tips om zuiniger aan te doen

Ombudsman: schort uitzetten asielkinderen op 'Geen armoedecultuur in Nederland' Armoede in Nederland neemt toe

Topnieuws