We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

12 november 2013 18:35, in:

Gijzeldrama Reuver

1200 mensen bij stille tocht Reuver

1200 mensen bij stille tocht Reuver

Ruim 1200 mensen lopen mee in een stille tocht door het Limburgse Reuver. Daar doodde donderdag een man zijn 3-jarig dochtertje en daarna zichzelf. De familie heeft de tocht georganiseerd om het meisje te herdenken.

Voorop in de stoet draagt iemand een lampion die het meisje nog heeft gemaakt. Veel meer kinderen dragen lampions en roze kleding, op verzoek van de familie. De kinderen hadden de lichtjes gemaakt voor Sint Maarten. Dat feest werd afgelast,

"Wij zijn letterlijk stil en lopen in eerbiedvolle stilte door de straten van ons dorp. Wij zijn figuurlijk stil, stil van binnen, een versteend hart, ongeloof, verbijstering." Dat zei burgemeester Petra Dassen in een toespraak. Ze sloot af met een gedicht, dat was aangedragen door de familie van het meisje.