Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

22 september 2015 10:01

1 op 10 Europese kinderen wordt thuis geslagen

Kinderombudsmannen in Europa slaan alarm: 10 miljoen kinderen in Europa krijgen in hun jeugd te maken met huiselijk geweld. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse ombudsman Marc Dullaert.

"Maar liefst 1 op de 10 kinderen in Europa is slachtoffer van geweld. De consequenties voor deze kinderen worden enorm onderschat," aldus Dullaert. Kinderen die slachtoffer zijn van geweld hebben hier hun leven lang last van. Het verhoogt de kans op slechte prestaties op school, werkloosheid, armoede en gezondheidsproblemen.

Maatregelen nodig
Dullaert presenteert vandaag met zijn Europese collega's in Amsterdam een rapport met tien maatregelen om kindermishandeling te bestrijden. Het stimuleren van positief opvoeden, trainen van professionals om mishandeling te signaleren en betere behandeling van slachtoffers zijn maatregelen die daarbij kunnen helpen.

De Kinderombudsman concludeert in zijn rapport dat er in Europa voldoende wet- en regelgeving is om kindermishandeling terug te dringen. Toch wordt er volgens hem niet genoeg tegen gedaan.

Meer op rtlnieuws.nl:
Scheiden? Dan eerst cursus volgen over gevolgen voor kinderen'

 

Topnieuws