Asielzoekers in Nederland

Weert weigert sneller vluchtelingen op te vangen

12 september 2015 19:31 Aangepast: 15 september 2015 08:15
Archieffoto Beeld © ANP

De gemeente Weert heeft een dringend verzoek van staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Asiel, om per direct vluchtelingen op te vangen in de leegstaande KMS-kazerne, afgewezen.

Dijkhoff was vandaag op bezoek in Weert. Hij vroeg om acute huisvesting, omdat de instroom van vluchtelingen zo groot is. Maar in een spoedvergadering besloot de gemeenteraad een beslissing hierover tot dinsdag uit te stellen. De gemeente wil eerst met met omwonenden in gesprek, zei burgemeester Jos Heijmans.

Draagvlak nodig
"Wij hebben het draagvlak van onze inwoners hard nodig om de vluchtelingen de komende vijf jaar in onze samenleving op te nemen. Vandaar dat we negatief geantwoord hebben op het verzoek van de staatssecretaris.”

Gisteren kwamen de gemeente en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) overeen dat in de oude KMS-kazerne duizend asielzoekers terecht kunnen, maar pas over enkele weken. Nu de nood zo hoog is, wil het COA de opvang van vluchtelingen in Weert versnellen. Om die reden is ook de raadsvergadering in Weert vervroegd naar dinsdag.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore