Ga naar de inhoud
Zwarte Piet-gate

Tanja Nijmeijer (FARC) mengt zich in discussie over Zwarte Piet

Het Nederlandse FARC-lid Tanja Nijmeijer heeft een interview gegeven aan een Nederlandse journalist. In het interview windt ze zich onder andere op over de discussie over Zwarte Piet in Nederland.

"Hebben Nederlanders niks anders om zich druk om te maken?'', vraagt ze zich af in het in het vraaggesprek met het AD dat plaats had in Cuba.

Vredesakkoord
Nijmeijer is daar om namens de rebellen te onderhandelen over een vredesakkoord met de Colombiaanse regering. De Nederlandse FARC-vertegenwoordigster verwacht naar eigen zeggen dat die gesprekken resultaat zullen opleveren. "Het gaat al sneller dan in het begin.''

In het vraaggesprek zegt ze niets te voelen voor een terugkeer naar haar geboorteland. "Ik zou er best twee weken rond willen kijken, maar ben een beetje bang dat ik er inmiddels een te geromantiseerd beeld van heb."

Hoewel de voormalige studente uit Twente niet wil terugkeren naar Nederland, volgt ze de gebeurtenissen in haar geboorteland wel. Nijmeijer verbaast zich verder over het feit dat Nederlanders nog steeds belangstelling hebben voor haar belevenissen. "Ik kan me voorstellen dat er een soort Tanja-moeheid optreedt. Ik heb daar zelf in ieder geval wel last van.''

Meer op rtlnieuws.nl: