Opmerkelijk

'Gewelddadige vluchtelingen' blijken voetbalhooligans

23 september 2015 10:18 Aangepast: 23 september 2015 10:26

Een filmpje van rellende voetbalsupporters in Groningen vindt in Amerika gretig aftrek. Om een bijzondere reden: het zouden Syrische vluchtelingen zijn die in Duitsland flink huishouden.

Van het verhaal klopt vrijwel niets, maar de video wordt veel gedeeld. Dat merkte het Dagblad van het Noorden op. Een nationalistische club uit Delaware zette het filmpje op zijn Facebook-pagina met de volgende tekst: "Zijn dit vluchtelingen die het geweld in hun eigen land ontvluchten? Of zijn het terroristen vermomd als vluchteling? Kunnen we dit hier verwachten?"

 

Zit je ff gezellig op terras...... For licensing/usage please contact licensing@viralhog.com

Posted by Wouter Criens on donderdag 17 september 2015

Een Republikeinse kandidaat voor het Congres liet zich ook in de luren leggen en reageerde fel: "Moslimmannen leggen op agressieve wijze hun shariawet op aan bewoners en toeristen." Later trok hij zijn bericht in en bood hij zijn excuses aan voor de vergissing.

Franse hooligans
Het filmpje is afkomstig van Wouter Criens, die het gewelddadige tafereel vorige week filmde voor de deur van het café De Drie Gezusters in Groningen. De 'gewelddadige Syriërs' zijn in werkelijkheid meegereisde supporters van de Franse club Olympique Marseille. Zij waren afgereisd naar het hoge noorden voor het Europa League-duel tegen FC Groningen. De Nederlandse club werd trouwens van de mat gespeeld en ging met 0-3 onderuit in eigen huis.

 

`