Opmerkelijk

Miss Italië had Tweede Wereldoorlog willen meemaken

23 september 2015 16:16 Aangepast: 23 september 2015 22:15
Miss Italië maakt zich niet geliefd met haar uitspraak over de oorlog. Beeld © EPA

Miss Italië deed tijdens haar uitverkiezing een zeer opvallende uitspraak. De verkiezing won ze weliswaar, maar ze kreeg vervolgens de volle laag op Twitter.

In de race voor de titel Miss Italië 2015 moesten de bloedmooie kandidaten een aantal vragen beantwoorden. De eerste vraag: "Als je in een ander tijdperk zou kunnen leven, welke zou je dan kiezen?"

Zonder blikken of blozen gaf het 19-jarige model Alice Sabatini het toe: "Ik zou wel in 1942 willen leven." De verbaasde jury vroeg zich af: waarom zou je de Tweede Wereldoorlog hebben willen meemaken? Ook daar wist Alice raad mee. "Om te zien hoe de Tweede Wereldoorlog écht was. Ik wil het beleven."

En, vervolgde ze haar pleidooi: ze zou toch niet te hoeven vechten. "Vrouwen hadden geen dienstplicht, dus ik zou thuiszitten." 

Kritiek
Ondanks haar 'onhandige' antwoord won ze tóch de misstitel. "Ze stond onder druk, was zenuwachtig", verklaart een jurylid. Maar het kwaad was al geschied: op internet ging het los. Grappenmakers en critici postten foto's, bewerkt met Photoshop. Op één foto is te zien hoe Alice op het strand ligt terwijl er soldaten van een schip het strand op komen gerend. Op een andere foto is de foto van Alice naast Hitler op een foto geshopt. 

Volgens de Telegraph is Alice geschrokken van de reacties. Ze gaf aan dat ze tijdens de wedstrijd haar respect en ontzag voor haar oma, die de oorlog meemaakte, wilde verwerken in haar antwoord. Maar dat pakte niet helemaal goed uit. "Ik was overrompeld door de vraag; ik was de eerste die 'm moest beantwoorden." 

 

`