Asielzoekers in Nederland

Potje voetbal leidt tot massale vechtpartij asielzoekerscentrum

25 september 2015 03:42 Aangepast: 25 september 2015 10:07
Agenten op het terrein van het asielzoekerscentrum in Overberg. Beeld © ANP

Bij het asielzoekerscentrum in het Utrechtse Overberg is vannacht tot twee keer toe een massale vechtpartij uitgebroken, waarbij tientallen mensen betrokken waren. Aanleiding is een potje voetbal.

Zeker twee mensen zijn gewond geraakt. Inmiddels is het weer rustig, meldt de politie. Twee mensen zijn aangehouden.  

Twee grote groepen
De eerste vechtpartij ontstond rond 00.30 uur, op het terrein van het asielzoekerscentrum. Er werd door een bepaalde groep een balletje getrapt, en dat werd door een andere groep niet op prijs gesteld.

Vervolgens werd er door de twee groepen 'flink gevochten'. Agenten haalden de groepen uit elkaar. Het werd daarna weer rustig.

Poederblussers en bedbodems
Toch bleek het rond 02.30 uur opnieuw uit de hand te zijn gelopen. De vechtpartij laaide opnieuw op en zo'n 50 mensen gingen met elkaar op de vuist. "Het was echt gigantisch", zegt een politiewoordvoerder tegen RTL Nieuws. 

De asielzoekers gebruikten alles wat los en vast zat om elkaar te belagen. "Bedbodems, poederblussers, kettingen, stokken", somt de woordvoerder op. Daarbij is ook schade aangericht.

De politie was massaal aanwezig. Agenten van verschillende regio's werden opgeroepen en er werd zelfs een helikopter ingezet. Ook werden ambulances en de brandweer opgeroepen.

Purmerend
Niet alleen in Overberg was het onrustig. Gisteravond waren het boze omwonenden van een eventueel toekomstig azc die een raadsvergadering in Purmerend verstoorden. Ook in het Brabantse Oudenbosch leidde een raadsvergadering over de komst van asielzoekers tot commotie. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore