GeenPeil over de streep

Felicitaties uit Den Haag voor GeenPeil

27 september 2015 19:49 Aangepast: 27 september 2015 20:31

In Den Haag is met instemming gereageerd op het nieuws dat GeenPeil genoeg handtekeningen heeft ingezameld. PvdA, CDA en D66 zeggen er wel meteen bij dat zij wel voor het verdrag met Oekraïne zijn, waarover nu een referendum moet komen.

Desondanks regent het felicitaties uit Den Haag voor de initiatiefnemers van Geenstijl. "Een hele knappe prestatie", noemt Michiel Servaes van de PvdA het. "Mooi dat de referendumwet dit mogelijk heeft gemaakt.”

SP-kamerlid Harry van Bommel laat zich in soortgelijke bewoordingen uit. Hij vindt het 'geweldig nieuws', vooral ook omdat zijn partij een fervent tegenstander van verdrag met Oekraïne is.

D66 is opgetogen
Dat iedereen met genoeg handtekeningen een referendum kan afdwingen, is een gevolg van een wet van D66. Vanzelfsprekend is Kees Verhoeven van die partij dan ook opgetogen dat het nu ook zo ver komt. Maar ook D66 is wel een voorstander van het verdrag, dat nu ter discussie komt te staan.

"Het toont aan dat Europa sterk leeft onder de bevolking en het is nu aan de voorstanders van het verdrag om aan Nederland duidelijk te maken waarom dit verdrag tussen de EU en de Oekraïne een ja-stem verdient."

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore