Asielzoekers in Nederland

'Verdeel vluchtelingen op basis van religie'

29 september 2015 04:35 Aangepast: 29 september 2015 08:12
Politie in actie bij een asielzoekerscentrum (archieffoto) Beeld © ANP

Vluchtelingen in ons land moeten worden gescheiden op basis van religie en etniciteit. Daarvoor pleit de Nederlandse Politie Bond (NPB). Op die manier moeten vechtpartijen in azc's voorkomen worden.

"Als het mogelijk is, haal deze mensen uit elkaar", zegt NPB-voorzitter Han Busker tegen het RTL Nieuws. "Deze mensen hebben allemaal verschillende achtergronden, kijken elkaar misschien boos aan omdat de een de ander verwijt van de andere partij te zijn in conflicten."

"Daar moet je heel goed naar kijken, anders krijg je hier een broeinest waar je niet op zicht te wachten, met een zwaar verhoogde politieinzet."

Vechtpartijen
​Busker doet zijn oproep aan het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA). "Denk goed na over de bewonerssamenstelling van asielzoekerscentra. Dat zorgt voor rust voor de vluchteling, rust voor de samenleving en een minder grote inzet voor de politie."

De oproep van Busker komt na verschillende vechtpartijen in azc's. Gisteren riep Buskers Duitse collega ook al op tot scheiding op basis van religie. De voorzitter van de Duitse politiebond zei dat de belasting van de politie 'aan z'n absolute taks' zit.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore