Onrust in Oranje om asielzoekers

Dijkhoff belaagd door boze inwoners Oranje na bijeenkomst over asielzoekers

06 oktober 2015 21:06 Aangepast: 07 oktober 2015 00:16
Beeld © ANP

Een bijeenkomst over de komst van asielzoekers naar het Drentse dorpje Oranje is chaotisch geëindigd. Een woedende menigte heeft na afloop van de bijeenkomst de auto van staatssecretaris Dijkhoff geblokkeerd. Toen de auto wegreed is een vrouw gewond geraakt.

Dijkhoff had op die bijeenkomst gemeld dat het dorp nog eens 700 asielzoekers moet opvangen. Daarmee komt het totaal op 1400 vluchtelingen in het dorp dat zelf amper 150 inwoners telt.

Bezoekers van de bijeenkomst reageerden woedend. Toen Dijkhoff wilde vertrekken, ontstond er gedrang. Bewoners blokkeerden de weg, de auto keerde om een andere route te nemen.

Vrouw schreeuwde het uit
Daarna ging er een vrouw voor de auto staan om ook die route te blokkeren. Een agent trok haar weg, waardoor ze viel. De vrouw schreeuwde het uit. Wat haar verwondingen precies zijn, is nog niet bekend. Toen de auto uiteindelijk wegreed, werd er nog tegenaan getrapt. 

Vorig jaar ontstond er al commotie in het dorp toen het dorp de opdracht kreeg 1400 vluchtelingen te huisvesten, tien keer zo veel als er mensen wonen in Oranje. Na lang onderhandelen werd vervolgens afgesproken dat het er 700 zouden worden.  

Meer op rtlnieuws.nl:

Kaart: worden asielzoekers opgevangen bij jou in de buurt?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`