Buitenland

Kandidaat-burgemeester Keulen zwaargewond door aanslag

17 oktober 2015 11:30 Aangepast: 18 oktober 2015 20:56
Beeld © EPA

Een kandidaat in de burgemeestersverkiezingen in Keulen is vanochtend zwaargewond geraakt na een aanval door iemand met een mes.

De 58-jarige Henriette Reker, een van de leden van haar campagneteam en drie anderen raakten daardoor gewond. Volgens de politie zijn twee mensen zwaargewond, onder wie dus Reker. De dader is opgepakt.

Reker werd onder meer in haar hals gestoken, maar is buiten levensgevaar, meldt haar campagneteam op Twitter. De steekpartij gebeurde op een markt in het stadsdeel Braunsfeld in Keulen bij een campagnekraam van de regeringspartij CDU.

Ik bescherm jullie
Volgens de politie is de dader een 44-jarige Duitser die zich zonder weerstand liet arresteren. Volgens de krant Rheinischer Post bleef die na de daad rustig staan en zei: "Ik moet dit doen. Ik bescherm jullie allemaal."

De minister-president van de deelstaat, Hannelore Kraft, toonde zich via Twitter geschokt. "Dit is een aanval op ons allemaal", verklaarde ze.

De verkiezingen gaan morgen ondanks de steekpartij door. Dat liet de gemeente Keulen weten na beraad. De stembusgang met zeven kandidaten stond al op de agenda voor 13 september maar werd uitgesteld wegens problemen met de stembiljetten. Reker is een onafhankelijke kandidaat. Ze krijgt steun van de CDU, de Groenen en FDP, die in de stad zelf geen kandidaten hebben.

Thumbnail

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore