Buitenland

Trump: 'Ik had aanslagen van 11 september voorkomen'

19 oktober 2015 18:15 Aangepast: 19 oktober 2015 18:21
Donald Trump Beeld © AFP

Donald Trump staat bekend om zijn boude uitspraken. En daar heeft de miljardair, die een gooi doet naar het Witte Huis, weer een nieuwe proeve van gegeven. 'The Donald' zou naar eigen zeggen de aanslagen van 11 september waarschijnlijk hebben voorkomen.

De kapers zouden namelijk nooit het land zijn binnengekomen als hij destijds president was geweest, beweerde hij in een tv-interview met Fox. "Ik ben zeer, zeer streng als het gaat om illegale immigratie. Ik ben zeer streng ten aanzien van de personen die dit land binnenkomen", zei hij.

"Ik betwijfel dat die personen in het land zouden zijn geweest onder mijn leiding", aldus Trump. De kapers kwamen overigens legaal het land binnen, met een visum.

'VS niet veilig onder George Bush'
Aanleiding voor Trumps uitspraken is de harde aanval op George Bush, president ten tijde van de aanslagen in 2001. Trump stelde Bush min of meer verantwoordelijk, omdat hij de aanslagen niet wist te voorkomen.

"Hij was president, ok?", zei Trump vrijdag in een tv-interview. "Hij was de president. Het World Trade Center kwam naar beneden tijdens zijn bewind." Om er aan toe te voegen dat hij Bush niet de schuld geeft voor de terreuraanslagen die bijna 3000 mensen het leven kostte.

'Zielig'
​Trumps aanval op George Bush is indirect een aanval op Jeb Bush, met wie hij in een felle strijd is gewikkeld om de Republikeinse nominatie voor het presidentschap. De broer van George Bush reageerde meteen fel op de aantijging, die hij 'zielig' noemde.

Trump is niet onder de indruk. Jeb Bush is 'te soft', schrijft hij vandaag nog op Twitter. 

 

Meer op rtlnieuws.nl:
Republikeinen tegenover elkaar: alle pijlen op Donald Trump

`