Geen azc in Steenbergen

Burgemeester uitgejouwd bij azc-debat Steenbergen

21 oktober 2015 19:44 Aangepast: 21 oktober 2015 20:22
Beeld © ANP

Een gespannen situatie in het Brabantse Steenbergen. Daar is vanavond een vergadering over een mogelijke vluchtelingenopvang. Het gaat er verhit aan toe. De burgemeester wordt uitgejouwd: 'vol is vol, vol is vol', wordt gescandeerd.

Er zijn zo'n 700 mensen in de zaal van sporthal 't Cromwiel aanwezig. Zo'n 20 mensen hebben zich aangemeld om hun zegje te doen. Voorafgaand aan de vergadering verzamelden demonstranten tegen het azc zich met spandoeken en borden. 

Sinds 16.00 uur vanmiddag geldt een noodverordening in Steenbergen. Burgemeester en politie hebben aanwijzingen dat de bijeenkomst zou worden verstoord. Het is verboden zonder goede reden in het gebied rond 't Cromwiel rond te hangen of zich te manifesteren als aanhanger van de harde kern Feyenoordfans.

Vorige week grimmige sfeer
Op 15 oktober werd de sfeer in de Brabantse gemeente al eens grimmig, toen voor- en tegenstanders van de vluchtelingenopvang elkaar in de haren vlogen. Die dag zou Geert Wilders komen flyeren, maar dat ging niet door. Desondanks troffen voor- en tegenstanders elkaar in het dorp. Het kwam tot fysiek geweld en de politie moest de twee groepen uit elkaar houden.

De vergadering van de gemeenteraad is een zogenoemde beeldvormende vergadering. De gemeente wil zo horen hoe de inwoners over asielopvang denken. Vorige week kondigde de gemeente aan een enquête te houden onder de inwoners. De noodverordening geldt in principe tot middernacht of tot het moment dat de burgemeester deze intrekt.

Meer op RTL Nieuws.nl

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`