Klachten over overvolle treinen

Proppen en afzien: over deze 100 volle treinen werd het meest geklaagd in 2015

23 december 2015 12:28 Aangepast: 23 december 2015 12:28
Beeld © ANP

Het was een rampjaar voor reizigers die in de spits met de trein wilden reizen. Staan in de spits was zeker geen uitzondering. Reizigersorganisatie Rover kreeg ruim 25.000 klachten binnen via het meldpunt volle treinen. Eén op de twaalf klagers kon zelfs niet mee in de trein. Bekijk hier de 100 treinritten waar het meest over geklaagd werd in 2015.

Klik hier om de tool te bekijken in je smartphone-app

Wie denkt 's ochtends rustig van Woerden, Breukelen of Abcoude naar Amsterdam te kunnen reizen per trein komt vaak bedrogen uit. Zeker doordeweeks regent het meldingen van volle treinen bij reizigersorganisatie Rover. Het traject staat op nummer 1 en 2 in de ranglijst van de 100 volste treinen van 2015. Ook de terugreis in de avondspits is terug te vinden in de top 5.

De top 100 is samengesteld op basis van alle meldingen die tussen 1 januari en 22 december binnenkwamen bij het meldpunt volle treinen van Rover. Het gaat daarbij om hele trajecten. Dat wil zeggen van beginstation tot eindstation. Zoek je bijvoorbeeld de intercity van Woerden naar Amsterdam Bijlmer Arena die om 8:02 uur vertrekt uit Woerden, dan zit je in de trein van Rotterdam naar Uitgeest.

Klik je op een trein uit de top 100, dan zie je het drukste gedeelte verschijnen in het blauw in het vakje linksonder. Niet alle treinen zijn nog altijd vol. Als je op een traject klikt zie je daarom naast het totaal aantal meldingen ook het aantal meldingen uit de afgelopen twee maanden.

Meer op rtlnieuws.nl:

RTL Nieuws / Jasper Bunskoek

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`