Buitenland

Italië arresteert IS-terrorist op vluchtelingenboot

08 november 2015 23:25 Aangepast: 08 november 2015 23:38
Een vluchtelingenboot voor de kust van Libië Beeld © EPA

Italië heeft begin oktober een Tunesische IS-terrorist gearresteerd die als bootvluchteling vanuit Libië probeerde het land binnen te komen. Hij reisde onder een valse naam. Zijn ware identiteit werd ontdekt toen zijn vingerafdrukken werden afgenomen.

In 2008 werd Ben Nasr Mehdi in Italië gearresteerd voor het voorbereiden van terroristische aanslagen, meldt La Repubblica. Hij hoorde bij een groep die banden heeft met IS. Mehdi, die wordt gezien als een explosievenexpert, kreeg zeven jaar celstraf. Na het uitzitten van zijn straf werd hij Italië uitgezet. Op 4 oktober van dit jaar probeerde hij nogmaals het land in te komen. Hij zei om politieke redenen gevlucht te zijn. 

Vier aanhoudingen
De Tunesiër bevond zich op een boot met 200 andere migranten. De Italiaanse marine bracht hen in veiligheid. Toen Mehdi's ware identiteit ontdekt werd, is hij aangehouden, samen met drie mensensmokkelaars die op de boot zaten. 

Italië heeft Mehdi overgedragen aan Tunesië. Volgens Italiaanse media probeerde de overheid het nieuws stil te houden om paniek te voorkomen. Angelino Alfano, de Italiaanse minister van Binnenlandse zaken heeft eerder gezegd dat er geen enkele aanwijzing was dat moslimextremisten Europa probeerden binnen te dringen via migrantenboten.

Meer op rtlnieuws.nl:
'Tussen vluchtelingen zit geen golf van IS-strijders'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`