Sinterklaas 2015

Bezoekers rtlnieuws.nl: Zwarte Piet moet zwart blijven

09 november 2015 16:00 Aangepast: 09 november 2015 16:17
Beeld © ANP

Een overgrote meerderheid van de stemmers op de poll van rtlnieuws.nl vindt dat Zwarte Piet moet blijven zoals-ie is. Zwart dus. Maar liefst 81 procent van onze lezers ziet het liefst geen uiterlijke veranderingen aan de knecht van Sinterklaas.

Thumbnail

Tot nu toe hebben al meer dan 10.000 mensen hun stem uitgebracht op onze poll: 'Hoe vind jij dat de pieten eruit moeten zien?' De poll is opgesteld omdat vanavond de dagelijkse uitzendingen van het Sinterklaasjournaal weer beginnen.

Een op de tien lezers (10 procent) hoopt dat een paar gekleurde pieten naar Nederland komen, naast de zwarte pieten. Slechts 4 procent van onze lezers ziet pieten het liefst in alle kleuren van de regenboog en een even groot percentage ziet Piet het liefst 'naturel' arriveren. Huidkleurig dus. 

Heet hangijzer
In het Sinterklaasjournaal met Dieuwertje Blok als vaste presentatrice doet de NTR in 27 afleveringen verslag van de komst van Sinterklaas en zijn verblijf in Nederland. De grote vraag zal zijn hoe Zwarte Piet er in het kinderprogramma uit zal zien. Het Sinterklaasjournaal speelt een grote rol in de discussie over het uiterlijk van de pieten. Net als voorgaande jaren wil de publieke omroep niet vooruitlopen op de verhaallijn en op het hete hangijzer in hoeverre uitzendingen worden aangepast om tegenstanders van Zwarte Piet tegemoet te komen. 

Diverse winkelketens hebben laten weten de lijn van het Sinterklaasjournaal te volgen bij de versieringen in de winkel en reclame-uitingen. Tijdens het Sinterklaasjournaal doen Dolores Leeuwin en Jeroen Kramer verslag vanaf verschillende locaties in het land.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore