UberPOP voor de rechter

Als UberPOP-chauffeurs rijden, kan dat Uber 1 miljoen kosten

18 mei 2015 19:33 Aangepast: 06 september 2015 17:07

De Inspectie Leefomgeving en Transport heeft de maximale dwangsom voor taxibedrijf Uber verhoogd van 100.000 euro naar 1 miljoen. Dat meldt de inspectie aan RTL Nieuws.

Iedere keer dat een UberPOP-chauffeur wordt betrapt, krijgt Uber een boete van 50.000 euro. In totaal kan dit bedrag oplopen tot 1 miljoen euro.

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) verscherpt zo de aanpak van de illegale taxidienst UberPOP. De aanpak van zogenoemde 'snorders' en van UberPOP in het bijzonder is een prioriteit van de ILT, zo schrijft staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu vandaag aan de Tweede Kamer.

Strafblad
In de tweede helft van 2014 pakte de ILT 36 snorders op. Daar zaten vijf UberPOP-chauffeurs bij. Gepakte chauffeurs kunnen een boete krijgen van 4200 euro en riskeren een strafblad.

Eerder deze maand maakte staatssecretaris Mansveld 7 maatregelen bekend, die het makkelijker moet maken voor taxi-ondernemers. Maar UberPOP blijft verboden, want volgens de staatssecretaris is de 'kwaliteit voor de reiziger onvoldoende geborgd'.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore