Hervorming belastingstelsel

Wiebes geeft hoop op belastingplan nog niet op

18 november 2015 15:24 Aangepast: 18 november 2015 15:28
Beeld © ANP

Staatssecretaris Eric Wiebes geeft de hoop op het sluiten van een akkoord over het nieuwe belastingplan nog niet op: "Het is niet voorbij voordat het voorbij is", zei hij nadat de Tweede Kamer instemde met zijn wetsvoorstel.

"Dit is een Kamer, nu de volgende", zegt hij tegen RTL Nieuws. Wiebes wil verder niet zeggen hoe hij tot een akkoord denkt te komen: "Laat ik de motorkap nog even gesloten houden, de telefoon staat nog altijd niet stil."

De Tweede Kamer ging vanmiddag akkoord met zijn belastingplan, dat vijf miljard aan belastingverlichting voor burgers en bedrijven moet opleveren. Maar omdat alleen regeringspartijen VVD en PvdA en oppositiepartij CDA met het plan instemden is de kans groot dat het plan sneuvelt in de Eerste Kamer, waar het kabinet geen meerderheid heeft. SGP, ChristenUnie en D66 gaven in de afgelopen dagen aan niet in te stemmen met het plan. De Senaat stemt op 15 december over het Belastingplan.

Na vragen van de Tweede Kamer over het belastingplan waarschuwde Wiebes vanmiddag dat het níet invoeren van het belastingplan tot miljoenen naheffingen kan leiden volgend jaar. De Belastingdienst is bij het invoeren van belastingaanslagen voor volgend jaar al uitgegaan van het nieuwe belastingplan en het is te laat om dat nog aan te passen. 

Meer op rtlnieuws.nl:
Afschieten belastingplan: Wiebes waarschuwt voor miljoenen naheffingen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore