Nederland

Bommelding na bommelding, de EOD heeft het er druk mee

20 november 2015 14:03 Aangepast: 20 november 2015 14:09
Beeld © ANP

Verdachte pakketjes, tikkend speelgoed en zelfs een elektrisch autootje, de schrik zit er goed in in Nederland. Straten, sporen en gebouwen worden om het minste of geringste ontruimd. De EOD heeft het er maar druk mee.

Op station Haarlem werd vanmiddag korte tijd een perron afgesloten. Daar sloegen mensen aan op een verdacht voorwerp, maar het station werd al snel weer vrijgegeven. Het bleek niet om een explosief te gaan. Een verdachte pakketje op het politiebureau in Huizen was ook reden tot onderzoek, een ontruiming en een verkeersomleiding. Maar ook hier ging het niet om een explosief.

Een straat in het centrum van Amsterdam werd donderdag afgezet nadat er een tikkend geluid in een vuilnisbak was gehoord. Dat bleek uiteindelijk om een stuk speelgoed te gaan. 

Verdacht pakket papieren
Op het kantoor van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Zwolle schrok men nogal van een pakket papieren en ook daar werd alarm geslagen. Het gebouw werd ontruimd en ook hier bleek na onderzoek dat het loos alarm was. "Het pakket papieren was op een ongebruikelijke plaats in het gebouw neergezet", zegt een politiewoordvoerder. Na ruim een uur kon iedereen weer naar binnen.

En dan was er nog het geval op de Universiteit Twente. Daar waren studenten aan het testen met een elektrisch autootje. De accu van het wagentje raakte leeg en begon te piepen, reden voor een medestudent om groot alarm te slaan. De bedenker van de auto, ene Thomas, was op dat moment nog in het gebouw.

"Iemand maakte een grapje tegen ons. 'Dat is vast jullie project, dat ze aanzien voor een bom.' Wij nog lachen, haha, ja natuurlijk", vertelde Thomas. "Ik denk dat iedereen op scherp staat vanwege Parijs."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore