Buitenland

300 milieuactivisten vast na demonstraties klimaatbescherming Parijs

30 november 2015 13:00 Aangepast: 30 november 2015 13:58
Beeld © AFP

Bij rellen in het centrum van Parijs zijn gistermiddag ruim 300 milieuactivisten opgepakt. Ze werden aangehouden tijdens demonstraties voor klimaatbescherming, die deels uit de hand liepen.

Bovendien gold een demonstratieverbod vanwege de noodtoestand na de terreuraanslagen van 13 november.

Gedeeltelijk gemaskerde betogers bekogelden de politie op de Place de la Republique met flessen, kaarsen en bloemen, die daar waren neergelegd voor de slachtoffers van de aanslagen. De politie zette vervolgens traangas in. Aanvankelijk was sprake van ongeveer honderd aanhoudingen. Maar dat blijken er dus veel meer te zijn.

Thumbnail

Uitstoot broeikasgassen
Vanaf vandaag vergaderen meer dan honderd wereldleiders in de Franse hoofdstad over het klimaat, de opwarming van de aarde en manieren om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. De klimaattop duurt twaalf dagen en wordt gehouden in Le Bourget in het noordoosten van Parijs. Ongeveer 2800 agenten beveiligen de bijeenkomst. Tegelijk controleren 8000 collega's de landsgrenzen, op vliegvelden en in havens.

Premier Mark Rutte houdt vandaag een toespraak tijdens de opening van de klimaattop. Minister Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) en staatssecretaris Dijksma (Milieu) zullen er voor Nederland ook bij zijn.

Meer op rtlnieuws.nl:
Rellen naast gedenkplaats Parijs tijdens klimaatparade

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`