Naasten getuigen tegen Holleeder

Zus Holleeder: Mijn broer heeft een ongezonde bloeddorst

30 november 2015 10:54 Aangepast: 01 december 2015 12:01
Archieffoto van Willem Holleeder. Beeld © ANP

Astrid Holleeder, de zus van topcrimineel Willem Holleeder, getuigt vandaag in het grote liquidatieproces. Astrid nam gesprekken met haar broer op en dat was niet zonder risico. "Hij was alert op verraad. Stellen van vragen was onmogelijk. Hij wantrouwt meteen en denkt dat je iets voor de politie doet."

De zus van Holleeder was gespannen voor het begin van de zaak. "Ik heb gezonde wedstrijdspanning, maar zie er niet tegenop. Ik ben hier al zo lang mee bezig".

Verslaggever Pim Sedee zit in de rechtszaal. Hij hoorde Astrid zeggen dat ze liever niet had getuigd tegen haar broer. "Ik had de hoop dat justitie het zelf zou regelen. Het blijft een kamikazeactie die we hebben ondernomen maar iemand moet hem stoppen. Mijn broer heeft een ongezonde bloeddorst."

'Justitie wilde de opnames niet hebben'
Astrid Holleeder maakte eerder opnames van gesprekken met haar broer. Bij justitie was eerst geen animo voor de opnames, vertelt Astrid. Politie en justitie raadden haar zelfs af om haar broer op te nemen. Het was te gevaarlijk.  

Ook Astrid was op de hoogte van het gevaar: "Als hij had gemerkt dat ik onze gesprekken opnam, dan had hij me doodgeslagen."

Pim Sedee zit in de rechtszaal, hij twittert over de zaak.

Meer op rtlnieuws.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`