Onderzoek naar dood Dascha

Meisje overlijdt na stappen: vader doet oproep

29 november 2015 22:45 Aangepast: 30 november 2015 11:58
Dascha Graafsma Beeld © Facebook

René Graafsma kreeg gisterochtend het verschrikkelijke nieuws dat zijn 16-jarige dochter na een stapavondje in Hilversum was overleden. Hij zet alles op alles om erachter te komen wat er met zijn dochter is gebeurd. Op Facebook doet Graafsma een dramatische oproep.

“Wie haar ook kent, stelt: dit kan niet waar zijn, alsof Dascha zelf het leven niet meer wilde", schrijft vader René over zijn dochter. Hij gelooft niet in zelfmoord. 

Vrijdagnacht verdween Dascha Graafsma om 02:00 uur bij club Let’s Get Down in Hilversum. Ze was gaan plassen en kwam niet terug. "Haar vriendinnen gingen zoeken en namen uiteindelijk met ons, de ouders, contact op en ze gingen naar de politie. Er werd gezocht en alle mogelijke diensten ingeschakeld."


Thumbnail

Geschept door een trein


Bijna drie uur later werd de scholiere uit Hollandsche Rading bij een station in Hilversum, ongeveer een kilometer van waar ze verdween, geschept door een trein. "Dat bij uiterst koud en slecht weer. Ze droeg geen jas, die is achtergebleven in de Let's Get Down, en feitelijk niet meer dan een wit T-shirt, witte gympen en een zwarte broek. Fysiek onmogelijk om daarmee zoveel tijd buiten door te brengen met de geldende weersomstandigheden."

De vader vraagt zich af wat er in de tussentijd is gebeurd. "Naast het tijdsverloop zijn er dus de feiten van het barre weer, maar ook haar telefoon is niet meer vindbaar. In de periode is Dascha vele malen gebeld of zijn er anderszins berichten verzonden. Zij bleek of in gesprek of niet bereikbaar."

'We missen informatie'
Haar vader hoopt dat er getuigen opstaan door het verhaal te vertellen op Facebook. "De zaak wordt zeer intensief behandeld door de politie Hilversum. In hun betrokkenheid stellen wij alle vertrouwen, maar het is duidelijk dat we informatie missen." 

De politie noemt de zaak 'in en in triest', maar gaat op dit moment niet uit van een misdrijf. "Maar als gesprekken met de vader daar aanleiding toe geven, heropenen we het onderzoek", zegt een woordvoerder.

`