Politiek

Ook VVD en PvdA eisen nu inzicht in chaos bij ProRail

21 september 2015 15:19 Aangepast: 21 september 2015 15:22
Beeld © ANP

Behalve de oppositie eisen nu ook de regeringspartijen VVD en PvdA opheldering van staatssecretaris Mansveld (PvdA) van Infrastructuur en Milieu over de financiële gang van zaken bij ProRail.

De coalitiepartijen steunen een verzoek dat Tweede Kamerlid Van Helvert vorige week namens CDA, SP, PVV en D66 indiende. Hij vraagt om alle stukken die een externe partij over de chaos naar de raad van commissarissen van ProRail stuurde.

Onderzoek naar fraude
Ook wil Van Helvert een brief van Mansveld waarin zij aangeeft hoe het staat met het onderzoek naar vermeende fraude bij het spoorbedrijf. De stukken moeten voor 29 september bij de Tweede Kamer zijn. 

Nu het initiatief van de vier oppositiepartijen wordt gesteund door VVD en PvdA, neemt de druk op staatssecretaris Mansveld toe.  Zij kwam twee weken geleden al in moeilijkheden vanwege een aantal forse budgetoverschrijdingen waarover zij de Kamer te laat zou hebben geïnformeerd.  Een debat met de Tweede Kamer werd na de eerste termijn gestaakt omdat de Kamer veel aanvullende informatie eiste.

Waarschijnlijk gaat het debat volgende week verder. Een datum voor het vervolg is nog niet officieel vastgesteld.

`