Nederland

Aanbieden xtc-pil als pepermuntje levert meisje (17) jeugddetentie op

03 december 2015 15:56 Aangepast: 13 november 2017 05:13

Een 17-jarig meisje uit Gouda dat tijdens het uitgaan een schoolgenootje een xtc-pil aanbood als 'snoepje', is vandaag veroordeeld tot 90 dagen jeugddetentie. Ze vertelde haar slachtoffer dat het ging om een pepermuntje.

De rechtbank in Den Haag veroordeelde het meisje tot 120 uur taakstraf, het betalen van een schadevergoeding aan het slachtoffer en een grotendeels voorwaardelijke jeugddetentie. Ze kreeg 90 dagen opgelegd, waarvan 75 dagen voorwaardelijk met aftrek van het voorarrest. 

De xtc-pil die ze het slachtoffer gaf bevatte een gevaarlijk grote hoeveelheid mdma. Toen het meisje de pil innam, vertelde de 17-jarige alsnog dat het ging om een xtc-pil. Uitspugen ging niet meer. Uiteindelijk werd het slachtoffer vijf dagen opgenomen in het ziekenhuis. Ze kreeg veel last van bijwerkingen.

Heel gevaarlijk
Het 17-jarige meisje verklaarde aan een vriendin te weten welk gevaar ze nam. Zo vertelde ze dat deze 'xtc-pillen heel gevaarlijk zou zijn en dat (...) er een jongen aan de pil is overleden'. De rechtbank nam het het meisje extra kwalijk dat zij glashard bleef ontkennen en geen berouw toonde. Zij werd veroordeeld mede op basis van een opgenomen gesprek en van gechat op Facebook.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore