Nederland

Slimme tips om de goedkoopste hotelkamer te vinden

18 februari 2014 14:00 Aangepast: 25 april 2014 12:17

Vaak mogen hotels van boekingsites niet onder de onlineprijs gaan zitten. Toch is er vaak wel het een en ander mogelijk als je rechtstreeks belt of mailt naar het hotel. Lees hier de beste tips.

  • Geef bijvoorbeeld aan dat je voor je verjaardag komt, of dat het een romantisch weekendje is zonder de kinderen. ‘Goede hotels bieden dan een gratis ontbijt aan, of een upgrade naar een mooiere kamer, zegt Eric Toren, eigenaar van enkele hotels in Amsterdam.
  • Vraag naar speciale arrangementen, bijvoorbeeld met gratis parkeren of ontbijt. Hotels mogen een losse kamer niet goedkoper aanbieden, maar samengestelde pakketten wel. 
  • Word lid van het loyaliteitsprogramma van het hotel. Ook dan mogen hotels onder de online prijs gaan zitten
  • Stuur een mailtje. Dat werkt vaak beter dan bellen. ‘Vaak weet het receptiepersoneel niet welke arrangementen mogelijk zijn,’ aldus Toren. ‘Soms zit daar een stagiaire ofzo. Als je mailt komt je verzoek terecht bij de juiste afdeling’.
  • Kijk op boekingsites niet naar ‘populairste hotels’. Dat zijn niet echt de populairste, maar de hotels die de hoogste commissie betalen. Kijk naar ‘best beoordeelde hotels’. Dat zijn wel de beste hotels, volgens de bezoekers. 
  • Geen tijd om te wachten op antwoord? Op boekingsites staan vaak last-minute aanbiedingen. Die kunnen soms ook erg voordelig zijn.

ZIE OOK: Booking.com misleidt klant met 'nog 1 kamer vrij!'

RTL Nieuws
`