Nederland

Ouders vrezen doofpot aanrandingen Almere door asielzoekers

15 januari 2016 09:31 Aangepast: 15 januari 2016 19:18
De Herbersteeg, waar de aanrandingen zouden zijn gepleegd. Beeld © Google Maps

Ouders van meisjes uit Almere zijn bang dat de politie aanrandingen door asielzoekers in de doofpot wil stoppen. Ze zeggen dat tegen NRC.

Twee bewoners van het azc in Almere moeten volgende maand voor de rechter komen voor het aanranden van twee meisjes in het centrum van Almere in september vorig jaar. De verdachten zijn 18 en 20 jaar oud. Eén verdachte zou bij twee aanrandingen betrokken zijn geweest, de ander bij één.

Bang voor doofpot
Maar volgens de ouders van de slachtoffers is er veel meer aan de hand. Tegen NRC zeggen ze dat er meer meisjes zijn aangerand, maar dat die geen aangifte hebben gedaan. In één geval zou de politie het meisje hebben ontraden om aangifte te doen, omdat ze 17 jaar oud is en dat te ingrijpend voor haar zou zijn. 

De ouders van de aangerande meisjes zijn bang dat de zaak 'door politieke correctheid' in de doofpot wordt gestopt. "In Keulen werden veel meer vrouwen lastiggevallen dan in Almere", zegt een moeder, "maar het schokte de wereld, en kwam voor ons wel op het juiste moment. Dit kan de politie niet zomaar laten passeren."

Meer op rtlnieuws.nl:
Wilders flyert tegen uitbreiding azc Almere

`