Politiek

Kabinet: Geen protest om ontbreken radarbeelden MH17-crash

04 februari 2016 23:11 Aangepast: 05 februari 2016 06:42

Het kabinet gaat géén internationaal protest aantekenen over de ontbrekende radarbeelden van de MH17-crash. Partijen in de Kamer dringen daar op aan, maar het kabinet benadrukt dat er genoeg informatie is voor het onderzoek.

Bij de ramp met de MH17 kwamen in juli 2014 298 mensen om het leven. De radarbeelden van MH17-crash kunnen cruciaal zijn in een eventuele rechtszaak. En dus wil de Tweede Kamer actie, bleek tijdens het debat.

Gewist
Amerika heeft radar- en satellietbeelden vertrouwelijk laten zien aan de onderzoekers. Oekraïne zegt dat radarstations in onderhoud of kapot waren, en er geen gegevens zijn. Rusland heeft een video-opname van radar gestuurd, maar heeft inmiddels de data gewist.

Het kabinet wacht af en benadrukt dat het Openbaar Ministerie nu voldoende informatie heeft voor het onderzoek.

Pijnlijk
De oppositie wil weten wanneer Van der Steur precies hoorde dat de radarbeelden niet nodig waren. Van der Steur kan zich dat niet herinneren. Pijnlijk, vindt oppositie. De partijen eisen dat het kabinet internationaal protesteert over het ontbreken van die radarbeelden.

Maar ondanks alle oproepen begint het kabinet daar niet aan. Het kabinet blijft benadrukken dat het Openbaar Ministerie genoeg informatie heeft voor het onderzoek.

Meer op rtlnieuws.nl:
Oekraïne: Onderzoeksraad vroeg wél om radarbeelden van MH17-crash

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`