Ga naar de inhoud
Opmerkelijk

Is dat nou lekker, friet met Nutella?

En zo ziet dat er dus uit, friet met Nutella. Beeld © Ruud Claessen / Cox & Co

Friet met Nutella. Dat klinkt misschien smerig, maar een horecaondernemer uit Roermond gaat het vanaf zondag écht verkopen.

Wim Cox uit Roermond zegt de eerste ondernemer in Nederland te zijn die friet Nutella verkoopt. En het is best lekker, vindt hij zelf.

Maar daar geloven ze niets van bij de Frietwinkel in Utrecht, die volgens het Algemeen Dagblad de beste patat van Nederland bakt. "Ik heb het natuurlijk nog nooit geprobeerd…Maar het zou ook zeker niet bij ons passen. Wij kiezen voor het echte ambacht. Eerlijk gezegd lijkt het mij echt smerig."

Het zou verboden moeten worden
En ook 'snackspert' Eke Bosman is niet erg enthousiast. Hij heeft in zijn leven al heel wat snacks getest en doet daarvan regelmatig verslag op Instagram. Maar van een frietje Nutella had hij nog nooit gehoord. "Ik vind dat het verboden zou moeten worden", grapt de snackspert. "Friet met Nutella? Dat is vloeken in de kerk. Het hoort gewoon niet." Friet is anders dan andere hartige producten zoals popcorn en nootjes die wél lekker smaken in combinatie met chocolade, zegt Bosman. "Simpelweg omdat het gefrituurd is."

Het is vooral de mindset
Het bedrijf Cox & Co benadrukt aan RTL Nieuws dat het niet om een grap gaat en denkt echt dat het idee kans van slagen heeft. "Het is vooral de mindset dat hartig en zoet niet bij elkaar passen. We merken dat de knop even om moet."

Volgens het testpanel van Cox & Co is patat Nutella het lekkerst met zout. Een portie kost 3,40 euro. Behalve aanstaande zondag. Dan is het voor de klanten van Cox & Co voor een keer gratis.

Meer op rtlnieuws.nl:

Nieuw: frikandel speciaal op een pizza


Thumbnail

Bron: RTL Nieuws