Opmerkelijk

Twitter ontploft na pistool-tweet Jeb Bush

17 februari 2016 09:40 Aangepast: 17 februari 2016 10:01
De gewraakte tweet van Jeb Bush Beeld © Twitter

Een tweet van de Republikeinse presidentskandidaat Jeb Bush heeft tot felle reacties geleid. Bush plaatste een foto van een pistool met zijn naam erin gegraveerd en schreef erbij 'America'. Voor- en tegenstanders van strengere wapenwetten vielen vervolgens over elkaar heen.

Bush plaatste de foto na een bezoek aan de wapenfabrikant FN Herstal. Die had het pistool met de inscriptie gemaakt. De tweet viel niet in goede aarde, ook al is niet heel duidelijk wat de Republikeinse kandidaat er precies mee wilde zeggen. 

Sommige twitteraars maakten Bush belachelijk door ook foto's van wapens te twitteren, maar dan uit fictieve werelden zoals Star Wars, Star Trek en Game of Thrones.

Ook lieten twitteraars niet na om een sneer te maken naar een uitglijder eerder deze maand. Toen vroeg Bush zijn toehoorders 'alsjeblieft' te applaudiseren voor hem.

Anderen posten foto's van grafieken met daarop het aantal doden door schietpartijen in de VS, vergeleken met andere Westerse landen.

Daarop ontstond op Twitter een felle discussie over het Amerikaanse wapenbeleid. Door dodelijke schietpartijen is het debat in de VS over de wapenwetgeving een heet hangijzer. De roep om een beperking van het wapenbezit wordt steeds sterker, maar wapenbezitters zelf zien niks in een beperking. Wapenbezit zien zij als een recht. 

De tweet van Bush kreeg binnen anderhalf uur meer dan 7000 likes en 9000 retweets. Inmiddels is de tweet meer dan 18.000 keer geliked en geretweet.

Meer op rtlnieuws.nl:
Jeb Bush tegen publiek: klap alsjeblieft

`